Savršeno ukusno
Neodoljivo ukusno: Mini Pavlova torta sa jagodama! (RECEPT)
Idealan spoj ukusa u jednoj poslastici. Ljubitelji jagoda će uživati u ovim laganim zalogajima
Autor:
Ova lagana torta posvećena je ruskoj balerini Ani Pavlovoj, a ukus će oduševiti i najistančanija nepca.
Po originalnoj recepturi Pavlova torta se sastoji se od tri elementa - kore, krema i dodataka, ali mi donosimo recept za jednostavniju varijantu bez kora.
Potrebni sastojci:
- 250 ml šlaga
- kašika likera od jagode
- 1 štapić vanile
- 500 ml mleka
- 4 žumanceta
- 100 g šećera
- 35 g gustina
- jagode
Bolje od sladoleda: Ledene poslastice od banana bez laktoze! (RECEPT)
Priprema:
Umutite šlag pa u njega dodajte pola ostrugane vanile i liker.
Dobijeni šlag istisnite na, papirom obloženi, pleh tako da oformite male krugove i stavite u frižider da se hlade.
U mleko ubacite preostalu vanilu i sačekajte da mleko provri.
U međuvremenu umutite žumanca sa šećerom i dodajte gustin i dobro izmešajte. U smesu sipajte malo kljuičalog mleka i dobro izmešajte kako bi nestale grudvice, a nakon toga dodajte i ostatak mleka.
Božanstvene njoke: Obrok koji ćete pamtiti ceo život! (RECEPT)
Smesu dobro izmiješajte i kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne.
Prebacite krem u drugu posudu i prekrijte plastičnom folijom da se ne uhvati korica i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni krem prelijte preko šlaga koji ste na početku istisnuli na pleh.
Isecite jagode na pola i poređajte ih prko svega toga i njima ukrasite mini Pavlove.
Višnje i čokolada u kombinaciji: Sladoled gotov za 5 minuta! (RECEPT)