čarolija ukusa

Ručak gotov očas posla: Pileći bataci u aromatičnoj korici! (RECEPT)

Ako nemate ideju šta ćete napraviti za ručak, ova ukusna piletina je odlično rešenje

Objavljeno: 08.07.2019. 12:44h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 10 pilećih bataka
  • 2 šoljice hlebnih mrvica
  • 4 kašike peršuna
  • 2 kašičice slatke crvene paprike
  • 2 kašičice belog luka u granulama
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 2 kašičice soli
  • 3 kašike senfa
  • 200 grama maslaca
  • biber

Zapečeni pileći bataci sa pavlakom: Svečani ručak spreman za tren oka! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 200 Celzijusa i maslacem premažite posudu u kojoj ćete peći batake.
  • U posebnoj posudi pomešajte hlebne mrvice, sitno rendani parmezan, sitno seckani peršun, origano, slatku papriku i beli luk u granulama.
  • Dodajte so i biber, pa sve dobro pomešajte.
  • U posudi otopite maslac, dodajte senf i sve dobro promešajte.
  • Batake premažite mešavinom senfa i maslaca, a zatim ih uvaljajte sa hlebnim mrvicama.
  • Posložite batake u posudu za pečenje i pecite oko sat vremena ili dok ne poprime zlatnu boju.

Pileći bataci u soja sosu i susamu: Pikantni, sočni i mekani kao duša! (RECEPT)