PREPORUKA

Tikvice punjene ćuretinom i fetom: Lagan obrok za tople dane! (RECEPT)

Ukusan ručak za manje od pola sata.

Objavljeno: 06.06.2019. 15:12h 13:53h
Autor:
Foto: Shutterstock

Isprobajte ovaj jednostavan recept za punjene tikvice na grčki način!

Sastojci:

  • Četiri tikvice srednje veličine
  • Kašika maslinovog ulja
  • Glavica crvenog luka, sitno iseckana
  • Četiri čena belog luka, sitno iseckana
  • 450 grama ćurećeg mesa, mlevenog
  • Kašičica origana
  • Soli i bibera po ukusu
  • Dva paradajza iseckana na kockice
  • Feta, iseckana na kockice, za posipanje (po želji)

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice presecite po dužini, pa kašikom izdubite sredinu i stavite ih u pleh.

U šerpu stavite maslinovo ulje, pa izdinstajte crni luk, dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte beli luk i mleveno ćureće meso, i dinstajte 6-7 minuta na srednjoj vatri.

Zatim dodajte začine, paradajz iseckan na kockice, soli i bibera po ukusu i dinstajte, mešajući, još dva ili tri minuta.

Sklonite sa vatre, pa filujte tikvice, a zatim stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. Pospite kockicama fete i služite toplo.

Uživajte, prijatno!

Pohovane tikvice bez grama ulja: Divno, hrskavo jelo! (RECEPT)