nije za večnu mladost

Milica Milša za Stil o teškim trenucima i roditeljstvu: Ovo je pravi recept za sreću!

Ćerka čuvenog književnika i akademika Antonija Isakovića priseća se fenomena "Srećnih ljudi" i otkriva da je veliki protivnik estetske hirurgije

Objavljeno: 03.06.2019. 10:18h 11:16h
Autor:
Foto: Željko Sinobad

Za Milicu Milšu vezuju se uloge fatalnih zavodnica iz serija Siniše Pavića koje su je proslavile, a scene iz "Srećnih ljudi" u kojima kao sekretarica Lara Simonović zanosno prekršta duge noge danas su kultne.

Pamtimo je i kao Melisu iz "Bele lađe", Ivonu u "Boljem životu", Svetlanu Lenu Nikolić iz "Porodičnog blaga", Milinku u "Seljacima, kao i po ulogama u "Jesen stiže, dunjo moja", "Ranjenom orlu" i kultnom ostvarenju"Tesna koža".

Miličin glumački put bio je popločan teškim trenucima i sudbinskim okolnostima iz kojih je izlazila jača uz ljubav i podršku supruga Žarka Jokanovića i sina Antonija.

Na početku razgovora glumica nam je sumirala utiske sa proslave 51. rođendana koji je provela sa porodicom i kolegama.

"Imala sam probu u pozorištu za predstavu "Mačka na usijanom limenom krovu", a nakon toga otišli smo u klub da se veselimo uz roštilj i tortu, pridružio nam se i Žarko. Kasnije sam otišla na večeru sa porodicom. Divno smo se proveli".

Srećna i ponosna na svoje godine: Milica Milša proslavila 51. rođendan! (FOTO)

foto: Kurir/Sonja Spasić

Koliko ste se promenili u odnosu na pre 10 godina i koje životne pouke ste izvukli?

"Nisam se nešto bitno promenila, izvukla sam neke lekcije, ali moja bit je ostala ista. Život vas nauči da ne možete da verujete svima, mada ja i dalje verujem, verovatno ću tako do stote.

Maja Nikolić za Stil o lepoti, deci i životu u 40-im: Ne možete živeti na ćevapima i tortama i izgledati lepo!

foto: Željko Sinobad

Koji je vaš recept za očuvanje mladolikog izgleda kože?

"Redovno se umivam, temeljno skidam šminku, pogotovo posle predstava,

Koristim samo prirodnu kozmetiku, a idem i na tretmane čišćenja lica na svaka dva meseca. Ne koristim nikakva agresivna ubrizgavanja sa iglom".

Plesačica Slađana Ivanišević (37) za Stil: Svaka devojka može da izgleda dobro ako se pridržava ovih pravila! (FOTO)

foto: Željko Sinobad

Šta mislite o sve popularnijim estetskim zahvatima među mladom generacijom?

"Ne sviđa mi se među bilo kojom generacijom. Nisam za večnu mladost! Mislim da je estetska hirurgija nastala za lečenje od povreda i opekotina, i onda se pribegavalo lečenju da se čovek vrati u neko provobitno stanje. Zloupotrebljena je da pravi žene u žive lutke. Mene to čak i vređa, pa se pitam zašto žene sebi to rade, ne vidim šta je ružno imati bore. Ali, neko to voli i ne osuđujem nikog".

Kako biste opisali svoj stil odevanja, na koji odevni komad ste najslabiji?

"Najviše nosim farmerke, majice, tunike, džempere, a uz to kombinujem patike ili bajkerske čizme. Volim gola ramena na haljinama, bluzama, u tome se osećam ženstveno. Kada idem na neke svečanije prilike, oblačim se elegantno".

Jelena Gavrilović za Stil o glumi, nezi i ishrani: Ako pokušate ove 3 stvari da primenite, smršaćete u startu 6 kilograma!

foto: Željko Sinobad

U karijeri ste često igrali fatalne zavodnice. Koliko su vas poistovećivali sa takvim ulogama i da li vam je to smetalo?

"Ljudi vas nažalost poistovećuju sa likovima koje tumačite. Volela sam da igram opasne žene počev od "Srećnih ljudi", "Porodičnog blaga", "Bele lađe", a možda sam tu kompenzovala "fatalnost" jer sam privatno prilično stidljiva. Nikad nisam bila fatalna zavodnica, ne umem to".

Kakva sećanja u vama budi uloga Lare Simonović i u čemu je formula uspeha"Srećnih ljudi" da se i danas nakon više od 20 godina toliko gledaju?

"To je bila lepa saradnja sa divnim glumcima i rediteljima. Siniša Pavić je tačno znao da pogodi žicu i stvori seriju koja uvek može da se repirizira i bude najgledanija. Mnoge generacije su uz nju stasavale u najtežem vremenu, a neke nove sada rastu i sazrevaju. Devojčice koje nisu bile ni rođene 90-ih, redovno mi šalju slike kako prate seriju i srećna sam zbog toga".

Nina Badrić za Stil o ishrani, modi i životu u 40-im: Ovako se odjednom rešim stresa, ljutnje i potrošim kalorije!

Jeste li zažalili zbog neke uloge koju ste odbili?

"Kao mlađa sam više uloga odbijala, mislim da u toj fazi u razvoju uvek tražite i razmišljate gde se nalazite. Nisam nikad čeznula za nekim ulogama, ako mi se nešto kod njih nije odmah dopalo, vrlo brzo sam ih zavolela.

Jedino čime se vodim kad pročitam scenario, da li sa osmehom idem na snimanja ili probu... Jedino su sreća i osmeh parametar za sve u životu. Ako vas nešto stvara teskobu, onda je to pogrešno i treba menjati".

Moda iz Boljeg života: Detalji koje žene i danas obožavaju! (FOTO)

foto: Kurir/Sonja Spasić

Da li biste vi nešto menjali u svojoj karijeri?

"Ne bih ništa menjala, svaka karijera ide svojim tokom, nekad bude uzburkanije, nekad manje, neke uloge propustite, odbijete, neke prihvatite, pa se pitate zašto".

Mirka Vasiljević o vaspitanju ćerke: Žensko mora da zaćuti kad treba, tako brak opstaje!

foto: Kurir/Zorana Jevtić

Kako je vaspitavati muško dete, koji je za vas najveći izazov roditeljstva?

"Nije mi bilo lako, jer sam žensko, svim igrama kojima sam htela da se igram kad je bio mali, on je želeo druge. Ali, uživala sam i imala sam veliku sreću što je moj tata bio živ, do njegove 9 godine. Antonije je jedva prežalio njegov odlazak. Velika sreća da je u njegov život tada ušao Žarko kao vitez, koji mu je pričao priče i igrao se s njim. Ne mislim da su biološki roditelji najbolji, već otac ili majka koji to dete izvedu na pravi put. Blagoslovena sam sa moja dva muškarca".

Marija Kilibarda otvoreno za Stil o povratku na TV, životnom putu i izgledu: Lepše bi bilo da sam kao mlađa postala majka!

foto: Kurir/Damir Dervišagić

Koje svoje osobine prepoznajete kod njega?

"Dosta je empatičan, voli svima da pomaže, ali ume da bude i tvrdoglav i prznica".

U kom trenutku ste bili najponosnija majka na svetu?

"Stalno sam na njega ponosna, on je divan momak. Kada je imao 5 godina, kao najmlađi među decom, polagao je za žuti pojas u karateu. Pošto je bio bolestan kad su svi polagali, došao je sledeći čas i tada mu je instruktor rekao: "Ne moraš sad". Antonije je odgovorio: "Hoću". Tada sam bila jako ushićena. Bila sam ponosna i na njegov diplomski rad "Nastanak i uspon nacizma" koji je posvetio deki".

Danijela Buzurović za Stil o deci, mužu i Pavlu iz serije Istine i laži: Ovo je recept za balans između majčinstva i posla!

Antonije se na početku fakulteta osamostalio. Koliko vam je bilo potrebno da se naviknete da nije više u roditeljskom domu?

"Bilo je strašno, kad je upisao fakultet otišao je da živi sam, osećala sam se potpuno beskorisno. Nakon par godina i sam mi je priznao kako mu je bilo teško kad je video da nema ko da skuplja za njim u kući, ali da je sebi rekao: "Kad sam pregurao nedelju dana, mogu sve sam". Mi smo jako vezana porodica i danas se viđamo svakodnevno".

Šta nam u današnje vreme nedostaje da budemo srećni ljudi? Koji je po vašem mišljenju recept za srecu?

"Sanjajte dostupne snove! Lepo je maštati, ali ne možete iz fotelje očekivati nemoguće. Nikad nisam sanjala ogromne snove. Sreća je u malim stvarima, nadohvat ruke. Ako tražite zvezde teško da ćete biti srećni, jer je nikada nećete dotaći".

Emina Jahović za Stil o nezi, ishrani i odevanju: Turkinje imaju više stila od Srpkinja, evo zašto!

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)