Priprema se dan ranije
Lenji gulaš: Sočno meso koje se raspada u kremastom saftu! (RECEPT)
Meso je najbolje ostaviti da se marinira u toku noći
Autor:
Sastojci: 600 g juneće krtine, 4 krompira, 100 g dimljene slanine, 4 zelene paprike, 1 ljuta zelena paprika, 1 glavica crnog luka, 2 kašičice mešavine začina, 1 limun, 1 kašika crvene mlevene paprike, 4 čena belog luka, 1 kašičica kima, 100 ml belog vina, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: U dublji sud sipati mešavinu začina, kim i crvenu mlevenu papriku. Dodati izgnječen beli luk, sitno izrendanu koru limuna, sitno seckanu ljutu papriku i ulje. Posoliti, pobiberiti, dodati parčiće mesa i ostaviti da odstoji 12 sati.
U nauljenu vatrostalnu činiju ređati parčiće slanine, red krompira, luka i paprike. Posoliti i staviti meso sa začinima. Na meso poređati preostali luk, preostalo meso i poprskati uljem. Peći sat vremena na 200 stepeni.
Izvaditi iz rerne, preliti belim vinom i dodati oko 400 ml vode. Peći još 30 minuta na istoj temperaturi.
Služite uz bareni pirinač i ohlađeno belo vino.
Prijatno!