fantastičAN UKUS

Sofija Loren obožava ove slane zalogaje: Heljdina pita sa spanaćem koja ostavlja bez daha! (RECEPT)

Napravite omiljenu pitu slavne filmske dive

Objavljeno: 03.05.2019. 19:23h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g heljdinih kora
  • 200 grama prosa
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 1 kašičica mirođije
  • 600 grama blitve, spanaća ili koprive
  • morska so
  • hladno ceđeno suncokretovo ulje

Obrok bogat proteinima i belančevinama: Ova slana pita je raj za nepca, a čuva zdravlje! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Operite proso u tri vode, pa ga stavite da se kuva u tri puta više vode sa malo morske soli.
  • Kuvajte 15 minuta, pa ostaviti sa strane da se prohladi.
  • Za to vreme naseckajte blitvu i lagano je prodinstati na tri kašike ulja.
  • Blago posolite, dodajte beli luk, peršun, mirođiju, 1 dcl vode i dinstajte 5 minuta.
  • Pomešajte sa prosom i masu dobro izjednačite
  • U jednoj čaši pomešajte 3 kašike ulja sa jednim dcl vode i time premažite svaku koru.
  • Ravnomerno dodajte fil, pa zamotajte rolnu pite i tako dok se sav fil ne potroši.
  • Pecite 20 minuta na srednjoj temperaturi.
  • Pečenu pitu poprskajte sa malo vode i pokrite krpom 5 minuta.
  • Može se služiti i hladna i topla.

Sočni desert: Pita sa višnjama i cimetom kojoj niko ne može da odoli! (RECEPT)