OBAVEZNO Pročitajte
Dašak italijanske kuhinje: Fokača sa maslinama i paradajzom! (RECEPT)
Neodoljivo hrskavi i ukusni hlepčić sa paradajzom i maslinama - nema ko ga ne voli!
Autor:
Probajte ovaj ukusni, pljosnati hleb sa mediteranskim začinima, maslinama i maslinovim uljem. Predivan je!
Potrebni sastojci:
- 500 gr brašna
- 300 ml mlake vode
- 50 ml maslinovog ulja
- mala kašika šećera
- 1 pakovanje suvog kvasca
- prstohvat kvasca
-
2 čena belog luka
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- nekoliko čeri paradajza
- masline
Način pripreme:
Sjediniti brašno, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Promešati i brašnom zamesiti testo.
Testo odmah razvući i staviti u podmazan pravougaoni pleh. Preko staviti streč foliju i ostaviti da odstoji oko 1h na toplom mestu.
Maslinovo ulje zagrejati da bude mlako, dodati sitno iseckani beli luk i suvi ruzmarin. Sklonite streč foliju i time prelijte testo a zatim u testu napravite udubljenja da biste tu stavili masline i čeri paradajze.
Italijanske piroške: Orignalan recept za najlepše testo!
Ponovo ostavite 10-15 minuta da testo podođe a onda dodajte masline i iseckane čeri paradajiščiće i pospite morskom solju.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 °C oko 20-25 minuta.
Uživajte u ovom biseru italijanske kuhinje! Prijatno!