savršenstvo
Caka je u ovome: Evo kako se pravi najsavršenije jaje na oko!
Jaje na oko na ovaj način možete da stavite preko kriške hleba i uživate u sendviču bez bojazni da će vam se žumance razliti, a ukus je neverovatan
Objavljeno: 28.03.2019. 12:16h
Autor:
Autor:
Jaje na oko je kod mnogih ljudi idealan obrok za doručak jer će vam dati energiju za dnevne aktivnosti i bićete siti.
Ali nekada nam jednostavno ne uspeva dobro, pa nam se žumance razlije. Kako biste sprečili to i napravila savršeno jaje, postoje određene cake. Ključ je zapravo o vodi.
Prava gozba: Sa čim se najbolje kombinuje jaje na oko?
- Zagrejte kašiku maslinovog ulja na tiganju, a onda pažljivo razbijte jaje i sipajte malo vode.
- Poklopite tiganj poklopcem i pustite da se peče minut, dva. Na tajn način jaje će se ravnomerno ispeći, a žumance se neće razliti. Osim toga, nećete uprskati uljem šporet.
- Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite je li belance dobro isrpženo.
- Stavite jaje na tanjir i lagano prstom pritisnite žumance.
Vrhunski kuvar otkrio caku: Od sada ćete jaje na oko spremati samo ovako! (VIDEO)
( Stil )