5 jela u koja obavezno treba da dodate kurkumu: I zdravo i ukusno
Ovaj moćan začin ima jaka svojstva zbog kojih ga mnogi izbegavaju, ali ako ga pomešate sa ovim jelima poboljšaćete ukus, a bićete zdravi kao dren
Autor:
Kurkuma je začin jarko žute boje koji pripada porodici moćnog đumbira, a njegova lekovita svojstva učinila su ga veoma popularnim u kuhinjama mnogih..
Sastojak koji je najviše zaslužan za održavanje zdravlja jeste kurkumin.
Pečeno povrće
Ako malo mlevene kurkume dodate u pečeno povrće, karfiol ili krompir dobićete topao jedinstven ukus. Ovim moćni začin možete kombinovati i sa zelenim lisnatim povrćem, poput zelene salate.
Smuti
Sveža mlevena kurkuma u čaši smutija ili prirodnom soku daće vam svu potrebnu energiju za uspešan dan. Voće koje smuti sadrži učiniće da ukus bude savršeno izbalansiran.
Supa
Supa od povrća pomešana sa kašikom mlevene kurkume je idealan obrok ako ste prehlađeni ili jednostavno želite da ojačate imunitet.
Kajgana
Ko ne voli kajganu za doručak? Ovaj obork daje energiju i drži vas sitim do ručka, a mrvica kurkume će dati još savršeniji ukus vašoj kajgani.
Čaj
Kurkuma ima protivupalna svojstva, te je odličan lek za bolove u grlu.
Priprema čaja sa mlevenom kurkumom, medom i limunom olakšava i smanjuje bolove u grlu, a pri tom će vas ugrejati.