UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA

Britanska kraljevska porodica ludi za ovom tortom: Čokoladna fantazija koja se ne peče! (RECEPT)

Ova torta ne zahteva mnogo sastojaka, a ukus je fantastičan

Objavljeno: 24.03.2019. 14:18h
Autor:
Foto: Thinkstock

Britanska kraljica Elizabeta II i princ Vilijam obožavaju ovu poslasticu, otkriva lični kraljičin kuvar Daren Mek Grejdi.

Sastojci:

  • 120 grama maslaca
  • 120 grama šećera
  • 120 grama tamne čokolade
  • 1 jaje
  • 220 grama keksa

Za glazuru:

  • 240 grama rastpljene čokolade

Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Namastite maslacem kalup za torte razmere 20 cm.
  • Keks izlomite rukom da budu otprilike veličine badema.
  • U veću posudu stavite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu penastu smesu.
  • Rastopite na pari 120 grama tamne čokolade i dodajte je u smesu s maslacem, neprestano mešajući.
  • Dodajte jedno jaje i umutite sve zajedno da se dobro poveže.
  • U čokoladnu smesu dodajte komadiće keksa i izmešajte da se svi komadi keksa prekriju.
  • Istresite smesu u kalup za pečenje, pazeći da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu.
  • Pre serviranja kolač držate u frižideru barem tri sata.
  • U međuvremenu rastopite 200 grama čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.
  • Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

Sočno bogatstvo ukusa: Brzinska čokoladna torta koja će vas raspametiti! (RECEPT)