Blagotvoran efekat

Zašto su vitamini B grupe neophodni ženama: Sprečite starenje kože na prirodan način!

Ako nema negativne individualne reakcije, potrebno je da redovno koristite ove vitamine, koža vašeg lica će vam biti zahvalna za tako luksuznu negu

Objavljeno: 13.03.2019. 13:33h
Autor:
Foto: Shutterstock

Svaka žena i devojka sanja o lepoj, zdravoj i čarobnoj koži. Pravilna i pravovremena nega kože može da sačuva mladost kože lica i tela. Maske sa vitaminskim rastvorima, dodavanje vitamina kozmetičkim proizvodima i unos vitaminskih kompleksa je odlična prevencija starosnih promena na koži i telu u celini.

Za bledu kožu lica i pupu bora, vitamin B je posebno koristan. Potrošnja vitamina B je korisna u lečenju različitih kožnih poremećaja i oboljenja. To su vitamini rastvorljivi u vodi i stoga su potrebni svakodnevno za održavanje i unapređenja zdravlja kože.

Nedostatak vitamina B12 u organizmu: Nemojte ignorisati ovih 7 simptoma!

foto: Shutterstock

Vitamini B kompleksa imaju blagotvoran efekat na kožu, ali i rešavaju mnoge probleme na koži. Vitamin B1 izglađuje bore na koži, čineći dublje bore manje izraženim, a male - neprimetnim. Koristan je za opuštenu kožu, a takođe može da spreči starenje.

Vitamin B2 ili riboflavin leči zapaljenja na koži, vraća joj sjaj i zdravu boju usled ubrzanja metaboličkih procesa. Nedostatak ovog vitamina često uočava tako što se usne ljušte i formiraju se prelomi kože u uglovima usana.

Vitamin B3 ili niacin pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi i povećanju hidratacije kože. Nedostatak ovog vitamina ometa proces metabolizma masti, što dovodi do formiranja akni. Zato je vitamin B3 neophodan za zdravu kožu.

Vitamin B5 je odgovoran za smanjenje stresa i poboljšavanja funkcija nadbubrežne žlezde, što zauzvrat ometa proces formiranja akni, stvarajući glatku i sjajnu kožu. Na primer, vitamin B5 za masnu kožu pomaže da se održi njeno zdravlje i izgled.

Svemoćni vitamini B grupe: Šta koji leči i zašto su nam toliko neophodni!

foto: Shutterstock

Vitamin B6 ima hranljiva, hidratantna, snažna zaštitna i obnavljajuća svojstva, omogućava koži da se aktivno odupre agresivnom spoljašnjem okruženju: vetru, ultraljubičastom suncu, hladnom.

Folna kiselina (Vitamin B9) pomaže u uklanjanju mitisera i akni. Vitamin B12 pomaže u sprečavanju pucanja i osipa na koži. Kvalitetna krema za negu kože sa B12 pomaže da koža bude lepa.

Vitamine B kompleksa mogu da koriste ljudi sa suvom, masnom, problematičnom, mešovitnom i normalnom kožom. Ako nema negativne individualne reakcije, potrebno je da redovno koristite ove vitamine, koža vašeg lica će vam biti zahvalna za tako luksuznu negu.

(Stil.kurir.rs)