ODUŠEVIĆETE SE
Testenina sa brokolijem i tunjevinom: Sigurni smo da bolju niste probali! (RECEPT)
Testenina s finim sosom uvek je dobar izbor za ručak, a ovaj recept je idealan za pripremiti jer se brzo sprema, a mnogo je ukusan
Objavljeno: 12.02.2019. 09:37h
16:00h
Autor:
Autor:
Kuvana ili zapečena testenina često se nametne kao logičan izbor usled ubrzanog života, a kad joj dodamo fini sos od brokolija i tunjevine, dobijemo brz obrok koji nas i te kako zasiti.
Za zdraviju varijantu dovoljno je običnu testeninu zameniti integralnom ili onom od heljde, koristiti brokoli kuvan na pari, te konzervisanu tunu u salamuri (vodi) umesto one u ulju.
Sastojci: (za 4 osobe)
- 400 grama kratke testenine (penne, fusilli, orecchiette)
- 1 komad brokolija
- 160 grama tunjevine iz konzerve (u salamuri)
- 2 čena belog luka
- 50 grama rendanog sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike soka od limuna
- so
- biber
Priprema:
- Brokoli operite, razdvojite je na cvetove i skuvajte na pari (oko 7-8 minuta).
- Tunjevinu ocedite, beli luk iseckajte na listiće.
- U veći lonac stavite vodu, kad voda prvovri, dodajte kašičicu soli pa ubacite da kuvate testeninu.
- Kuvajte prema uputstvu na pakovanju testenine koju koristite.
- Zagrejte dublji tiganj, dodajte maslinovo ulje i na listiće iseckan beli luk, nakon minut dodajte kuvan brokoli, malo posolite i pobiberite, pa zalijte limunovim sokom.
- Dodajte oceđenu tunjevinu i lagano promešajte kutlačom.
- Zalijte s malo vode u kojoj se kuva testenina.
- Kuvanu testeninu ocedite, ostavite oko 100 ml vode od kuvanja, pa testeninu ubacite u tiganj s brokolijem i tunjevinom.
- Izmešajte pa zalijte vodom od kuvanja i dodajte polovinu narendanog sira.
- Poslužite toplo posipano ostatkom narendanog sira.
( Stil/Zadovoljna.hr )