SVE JE POČELO KAO NJEGOV PLAN, A ONDA SU POSTALI NAJOMILJENIJI PAR U JUGOSLAVIJI: Kad je umro u 28-oj, ona je ZANEMELA

Pevačica Sanja Doležal uplovila je u vezu sa legendarnim košarkašem Draženom Petrovićem zbgog marketinga, a onda se među njima rodila prava ljubav, a oni su postali obožavali par...

Ljubav
07:53h Autor:
SVE JE POČELO KAO NJEGOV PLAN, A ONDA SU POSTALI NAJOMILJENIJI PAR U JUGOSLAVIJI: Kad je umro u 28-oj, ona je ZANEMELA
Sanja Doležal, Foto: Kurir Arhiva

Glupa "Novi Fosili" u to vreme bila je ekstremno popularna, a za svaki njihov koncert tražila se karta više. Međutim, menadžer Zoran Škugor smatrao je da hitovi nisu dovoljni sa ostanak na vrhu, već je morala da se smisli neka atrakcija - to je i učinio. Naime, pevačicu Sanju Doležal upoznao je sa čuvenim košarkašem Draženom Petrovićem, o kome su maštale brojne mlade dame, sa ciljem da njih dvoje otopčnu romansu, ali samo sa medije, nije ni slutio da će se marketinški trik pretvoriti u nešto mnogo više.

Iako su Fosili punili svaku dvoranu, menadžer je shvatio da hitovi nisu dovoljni za ostanak na vrhu. Trebalo je smisliti atrakciju kojom će se privući novinari, a zatim i čitaoci. Jer ti čitaoci su kupovali kasete i ulaznice za koncerte.

Bio je predlog da je povežu sa nekim s nekim bogatim Arapom, ali Škugor je to odbio jer bi priča završila kao jednokratna vest, a trebalo je nešto o čemu će se pisati u nastavcima. Predložio je Dražena Petrovića i oboje su pristali. Na taj prvi sastanak Sanje Doležal s Draženom došli su mama Biserka i tata Jovan. Sanja je, po uputstvima Zorana Škugora, počela odlaziti na Cibonine utakmice, a on na njene koncerte. Na jednoj od utakmica fotoreporteri su snimali samo nju kako navija za Dražena. Svideli su se jedno drugome, pa su zaista počeli da se zabavljaju. Veza je trajala oko godinu dana.

Dražen Petrović
foto: Printscreen YouTube/Gianni Dee

- Imala sam tad 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš - rekla je pre koju godinu Sanja Doležal.

Nisu se skrivali od javnosti. Šetali su rukom u ruci, zagrljeni po Trgu... Zagrepčani su im prilazili, govorili da su divan par, želeli im da se venčaju, decu, sreću... Bili su i česti gosti zagrebačkih restorana, kao i kultnog kluba Saloon.

Dražen je Sanjom bio očaran. Baš kao i ona s njim. Oboje su bili mladi, popularni i slobodni. Devojke su ganjale Petrovića, mladići saletali Sanju, a oni su te godine živeli jedan za drugog. Znali su da se nose sa teretom slave. Razumeli su se odlično i ljubomori nije bilo mesta. Ali odvojenost je učinila svoje. Dražen je igrao po svetu, a Sanja imala i 200 koncerata godišnje.

Sanja Doležal
foto: Kurir Arhiva

Emocije su ugasnule, da bi 1986. vezu priveli kraju. I nakon prekida su ostali bliski, i kao prijatelji su išli na ručak. Ostali su u dobrim odnosima i poštovali su se. Šibenčanin je i dalje dolazio na njene koncerte.

Dražen je poginuo u saobraćajnoj nesreći kraj gradića Denkendorfa, a imao je samo 28 godina.

Dražen Petrović
foto: Printscreen YouTube/Gianni Dee

- Bio je zaista poseban. Strašno sam doživela njegov odlazak. Još mi je teško pomisliti da ga više nema. Sećam se našeg poslednjeg susreta na jednom koncertu - rekla je Sanja, a prenosi 24sedam.

Pevačica je pravu ljubav našla s Nenadom Šarićem, bubnjarom Novih fosila. O bivšim ljubavima voli reći: “U životu moraš poljubiti mnogo žaba da bi došao do princa. Ali to ne znači da je neka ljubav bila pogrešna. Nema pogrešnih ljubavi!”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs