SUPRUGA JE 10 GODINA IZBEGAVALA INTIMNE ODNOSE: Kad sam pronašao lekarski izveštaj, bilo mi je sve jasno, zamrzeo sam je

Jedan muškarac je ispričao kakav je šok doživeo kad je shvatio da njegova supruga pati od polno prenosivih bolesti

Ljubav
12:21h Autor:
SUPRUGA JE 10 GODINA IZBEGAVALA INTIMNE ODNOSE: Kad sam pronašao lekarski izveštaj, bilo mi je sve jasno, zamrzeo sam je
Foto: preentscreen/Youtube

Bračna svakodnevica često nosi svoje izazove, no oslonac na poverenje i otvorenu komunikaciju ključan je za održavanje srećnog i uspešnog partnerstva. Međutim, otkriće neverstva voljene osobe nakon dugogodišnje zajednice može biti razoran udarac koji retko ko može zaceliti.

Jedan gospodin se suočio s takvim izazovom na način koji je potpuno iznenadio. Prve sumnje počele su da se javljaju kada je ugledao medicinski izveštaj svoje žene.

Muž i žena, Žena, Muž, Brak, Ljubavni par, Par
foto: Shutterstock

- Kada sam pronašao pismo od doktora u kojem je pisalo da je moja žena bolovala od polno prenosive bolesti, shvatio sam da je imala se*s sa nekim drugim. Sada konačno shvatam zašto nismo bili fizički intimni deceniju, i potpuno sam slomljen. U braku smo 23 godine. Ja imam 59, ona 58, i imamo dvoje odrasle dece. Naš odnos je u početku bio divan, ali nakon što su se pojavila deca stvari su se promenile i udaljili smo se što sam pretpostavio da nije neobično - počinje ispovest ovaj prevareni muž.

Muž i žena, Žena, Muž, Brak, Ljubavni par, Par
foto: Shutterstock

Kako je dalje objasnio, sve je počelo pre gotovo deceniju kada je primetio prve trzavice u braku.

- Ali pre nešto više od 10 godina, otišla je u Prag na kokošarski vikend sa bliskim prijateljicama. Nakon njenog povratka, naš odnos se dodatno pogoršao. Prestala je svaku naklonost i naš razumno redovan se*sualni život iznenada je potpuno stao. Imala je izgovor za izgovorom, govoreći da je umorna ili da ima „ženske probleme“. Na kraju sam odustao i od pokušaja i preselio se u slobodnu sobu. Od tada sam bio potišten, ali sam se pomirio da živim više kao brat i sestra nego kao muž i žena. Prošlog meseca je morala da ode u bolnicu na proceduru i tražio sam da vidim otpusno pismo, kako bih mogao da joj pomognem u oporavku. Na moj užas, pisalo je da ima vaginalni herpes. Znam da je to seksualno prenosiva infekcija. Odjednom sam tačno shvatio zašto je prestala sa bilo kakvom intimnošću pre 10 godina. Mora da je dobila ovu infekciju od drugog muškarca tokom svog vikenda. Uvek je poricala da je ikada bila neverna. Znam da ako je pitam za ovo, neće biti iskrena. Ne mogu ni sa kim da pričam i ne znam šta da radim. Briga zbog ovoga me muči od anksioznosti - pojadao se na internetu i zatražio savete.

Brak, Muž i žena, Supružnici
foto: Shutterstock

Odmah je usledio odgovor da je možda prerano doneo zaključke. Neki su mu pisali da to ne mora da znači da je prevara, te da herpes može imati dugo u organizmu pre nego što se aktivira. Bilo je i onih koju su ga ubeđivali da nema potrebe da se razvodi u tim godinama, ali i onih koji su mu rekli da odmah raskrsti sa ženom jer je osim prevare svesno ugrozila i njegovo zdravlje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs