OVAKO SE DORIS DRAGOVIĆ NAŠLA U JEDNOM OD NAJVEĆIH SKANDALA U ISTORIJI EVROVIZIJE: Malo je falilo da se obrukaju

Skandal koji se zadesio Doris Dragović na Evroviziji, 1999. godine, jedan je od najvećih.

Celebrities
OVAKO SE DORIS DRAGOVIĆ NAŠLA U JEDNOM OD NAJVEĆIH SKANDALA U ISTORIJI EVROVIZIJE: Malo je falilo da se obrukaju
Foto: Printscreen Youtube/ Beovizija Archives

Ovogodišnje takmičenje na Evroviziji obeležila je diskvalifikacija holandskog predstavnika. Zanimljivo je da se gotovo svake godine dogodi neki skandal, dok je pre 25 godina glavna zvezda skandala bila Doris Dragović.

Takmičenje se održavalo u Jerusalimu, a pevačica Doris Dragović bila je među favoritima, izvodeći pesmu "Marija Magdalena". Ipak, pevačica se plasirala na 4. mesto sa 118 bodova, dok su ispred nje bile Švedska, Island i Nemačka.

Doris Dragović
foto: Printscreen Youtube / Marco Polo

Pre samog takmičenja, nastao je skandal. Naime, zbog muških vokala koji se čuju u matrici EBU je htio diskvalifikovati Hrvatsku.

'Eurovizijski vrh je hteo nas diskvalifikovati od straha da jedna mala Hrvatska ne bi pobedila na prelomu veka. To nisu muški vokali, nego ljudski glasovi koji su u službi instrumenta. Oko tog se digla velika prašina i mi smo jedva nastupili uz velike napore. Međutim, autor je bio Tonči Huljić i jednom takvom vrhunskom profesionalcu se ne može dogoditi da zaobiđe neka pravila Eurosonga', rekla je svojevremeno za Index Ksenija Urličić, koja je te godine bila na čelu delegacije.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs