Bilo je tu svačega

Šta pokloniti onima koji imaju sve: Ovakve darove dobija španska kraljevska porodica! (FOTO)

Potpuno neočekivano, pokloni su mnogo skromniji nego što biste pomislili kada je jedna kraljevska porodica u pitanju
Vip priča
05:02h Autor:
Šta pokloniti onima koji imaju sve: Ovakve darove dobija španska kraljevska porodica! (FOTO)
Foto: Reuters

Često se nađemo u nedoumici kada treba da kupimo poklon našim voljenim osobama, ali kada je u pitanju darovanje kraljevske porodice, to je mnogo teži zadatak.

Naime, španski kralj Felipe je objavio listu svih poklona koje su tokom 2015. godine dobili on, njegova supruga kraljica Leticija i njihove dve ćerke. A bilo je tu zaista svačega!

Španska kraljica Leticija pala u drugi plan: Preslatke ćerke ukrale svu pažnju! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od 326 poklona koje je dobila španska kraljevska porodica, 151 je dobio Felipe, Leticija je dobila 80, a princezama Sofiji i Leonor je uručeno "samo" 16 poklona. Prethodni kralj Huan Karlos, koji je abdicirao 2014. godine, sa suprugom Sofijom je dobio 22 poklona. Preostalih 57 poklona darovani su Felipeu i Leticiji kao paru, piše Daily Mail.

Potpuno neočekivano, pokloni su mnogo skromniji nego što biste pomislili kada je jedna kraljevska porodica u pitanju. Zasluge za to idu upravo 48-godišnjem kralju Felipeu, jer je uveo određena pravila da bi se sprečilo poklanjanje ekstravagantnih preskupih poklona.

Napaćena španska kraljica Sofija: Muž je varao, ćerki preti zatvor! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

Poređenja radi, tokom svoje vladavine, njegov otac kralj Huan Karlos je primio basnoslovno skupocene stvari među kojima su dva Ferarija i luksuzna jahta. Međutim, njegov sin se konstantno trudi da popravi imidž kraljevske porodice, da ne bi konstatno bili prikazani kao "truli bogataši" koji se bahate.

Od mnogobrojnih poklona koje je primio, izdvaja se boks set popularne serije "Igra prestola" (Game Of Thrones), kojeg mu je darovao Pablo Iglesijas, lider radikalne levičarske stranke Podemos, da bi "kralj shvatio političku krizu u Španiji."

Ministar saobraćaja i industrije mu je za Božić poklonio model voza, a američki predsednik Barak Obama je princezama poslao slagalicu sa likom njegove porodice i njihovog ljubimca, psa Boa.

Vilijam ostavio Kejt i decu i to za Uskrs: Preče mu venčanje bivše devojke! (FOTO, VIDEO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jordanski kralj Abdulah i kraljica Ranija poklonili su španskom kraljevskom paru ručno rađeno kožno sedlo i svečani mač, kojima je doduše teško proceniti vrednost.

Njihov život je bajka: 10 običnih žena koje su se udale za prinčeve! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

Od ostalih skromnijih poklona tu su: knjiga o Pablu Pikasu koju su Felipe i Leticija dobili prilikom posete muzeju, keramička figura koju im je poklonila jedna fabrika keramike, obelisk sa ugraviranim hijeroglifima od egipatskog ambasadora, vuneni šalovi od peruanskog predsednika, personalizovani fudbalski dresovi od paragvajskog predsednika (koji je na ovaj način istakao ponos zbog ondašnjeg nacionalnog sporta), maramice od francuskog predsednika Fransoa Olanda, knjigu sa stotinu fotografija kralja Felipea od Španske novinske agencije, originalnu mapu Španije i Portugalije od italijanskog predsednika i tako dalje.

Čini se da je jedini problem gde će sve te poklone da drže članovi kraljevske porodice.

Kejt Midlton prekršila kraljevsku tradiciju dugu 115 godina: Ne preza ni od koga! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs