Ima ona svoje prioritete

Kejt Midlton prekršila kraljevsku tradiciju dugu 115 godina: Ne preza ni od koga! (FOTO)

Ova dužnost povodom Svetog Patrika je do sada pripadala isključivo pripadnicama kraljevske porodice, ali Kejt je ove godine odlučila šta joj je preče
Vip priča
11:50h Autor:
Kejt Midlton prekršila kraljevsku tradiciju dugu 115 godina: Ne preza ni od koga! (FOTO)
Foto: Reuters / Pool

Princ Vilijam prisustvovao je juče vojnoj svečanosti povodom dana Svetog Patrika na kojoj je uručio 600 buketića detelina irskim vojnicima, nakon što je njegova supruga Kejt Midlton prekinula tradiciju dugu 115 godina.

Užasna modna greška: Kejt Midlton izgleda 10 godina starije! (FOTO)

Naime, ta dužnost je do sada pripadala isključivo pripadnicama kraljevske porodice, ali je ove godine vojvotkinji od Kembridža bilo preče da dan provede sa svojom decom, princom Džordžom i princezom Šarlot. Zato je umesto nje u kasarne u zapadnom Londonu tu dužnost preuzeo Vilijam, iako ju je poslednje četiri godine vršila isključivo Kejt.

Obraćanje princa Čarlsa na srpskom jeziku: Oduševio sve prisutne! (VIDEO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na taj način prekinula je tradiciju koju je započela kraljica Aleksandra 1901. godine. To, međutim, nije omelo princa Vilijama, inače pukovnika ovog puka, koji je bio vidno raspoložen i koji se šalio sa vojnicima i poželeo im srećan praznik.

"Vojvotkinja od Kembridža je uživala tokom prethodnih prilika kada je bila u mogućnosti da im prisustvuje, ali princ je pukovnik puka i sada se raduje što će vojnicima da uruči deteline. Vojvotkinja se vratila kući kako bi bila sa svojom decom, ali se raduje mnogim obeležavanjima dana Svetog Patrika u budućnosti", navodi se u zvaničnom saopštenju, a prenosi DailyMail.

Omiljena kraljičina snaja: Kako je Sofi, grofica od Veseksa, zamenila Kejt Midlton! (FOTO)

Vojnici su, kako piše britanski list, imali razumevanja za Kejtine porodične obaveze, jer sledećeg meseca sa Vilijamom ide na zvaničnu turneju u Indiju i Butan.

Kraljica pisala srpskim đacima: Na ovome im se Elizabeta zahvalila! (FOTO)

Kejt Midlton na prošlogodišnjoj svečanosti. Foto: AP
Kejt Midlton na prošlogodišnjoj svečanosti. Foto: AP
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs