Dirnut tugom jedne majke

Pismo princa Harija rasplakalo javnost: Tragedija koju ne može da preboli! (FOTO)

Hari je zapazio dečaka i upoznao se sa njim, a taj susret britanski princ nikada neće zaboraviti
Vip priča
17:48h Autor:
Pismo princa Harija rasplakalo javnost: Tragedija koju ne može da preboli! (FOTO)
Foto: Reuters / Eddie Keogh

Kada je reč o princu Hariju, za njegovo ime obično se vezuju skandali netipični za članove kraljevskih porodica, ali on nije samo srcelomac, zavodnik i neženja. Svoju emotivnu stranu pokazuje vrlo retko, ali kada to učini, on rasplače ceo svet.

Naime, prošle godine se princ Hari upoznao sa petogodišnjim dečakom Karsonom Hartlijem prilikom jedne humanitarne posete dečjoj bolnici WellChild.

Ko je otac princa Harija: Skandal potresao britanski dvor! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Reč je o dečaku koji je rođen 13 nedelja ranije i kom je odmah po rođenju dijagnostikovano oboljenje spina bifida, odnosno rascep kičmenog stuba, usled čega kičmena moždina ne može potpuno da se zatvori. Zbog toga je dečak imao veoma krhke kosti, kao i srčanu manu.

Prilikom posete, Hari je zapazio dečaka i upoznao se sa njim, a taj susret britanski princ nikada neće zaboraviti. Mali Karson ga je inspirisao i oduševio, pa ga je njegova smrt pre nekoliko dana jako pogodila.

Tada je princ odlučio da se obrati Karsonovoj majci Kristi pismom koje su objavile lokalne novine u Liverpulu.

Pismo prevarenog muža koje je razbilo svaku predrasudu: Plakao sam i molio je da ne ode!

"Bilo je jako teško čuti te tragične vesti. Karson me je toliko impresionirao prošle godine svojim toplim osmesima i zagrljajima, kao i srećom i pozitivnim stavom, uprkos izazovima sa kojima se suočavao. Karson je bio divan mali dečak i počastvovan sam što sam dobio priliku da ga upoznam. Želeo sam da znate koliko mi je žao zbog vašeg gubitka i da vam izjavim saučešće", napisao je Hari potresen vestima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je upoznao Karsona u dečjoj bolnici, Hari je istakao da se divi snazi sve te bolesne dece, ali ovo pismo koje je uputio majci preminulog dečaka dokazuje da nije u pitanju bilo samo fotografisanje radi imidža, već da je mali Karson na Harija ostavio zaista jak utisak, a njihovo kratko poznanstvo neizbrisiv trag.

"Bila sam i srećna i tužna kada sam pročitala pismo, ali ono je samo potvrdilo moje mišljenje o princu Hariju. On je jako fin, iskren i zaista ga zanimaju ljudski problemi. Nisam mogla da verujem da se setio Karsona, ali kao što ljudi kažu, postoje osobe koje jednom vidite, a zauvek pamtite", rekla je Kristi.

Kobna noć 1903. godine: Kako su ubijeni kralj Aleksandar i kraljica Draga! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs