Intervju za Stil

Ima 30 godina i hrabrosti više od mnogih žena: Kako je Ingrid otišla da živi na Kanarskim Ostrvima!

Ne čekaj nikoga da se desiš sebi, poručuje mlada i uspešna Ingrid Divković
Vip priča
20:44h Autor:
Ima 30 godina i hrabrosti više od mnogih žena: Kako je Ingrid otišla da živi na Kanarskim Ostrvima!
Foto: Fabio Camandona (Italy)

Ona je mlada i uspešna devojka, a pre svega neverovatno hrabra. Ostvarila je ono o čemu mnogi od nas ne mogu, i ne smeju ni da maštaju.

Upoznajte Ingrid Divković, tridesetogodišnju devojku i veoma uspešnog pisca. Njena knjiga "J**e li vas ego?" jedna je od najčitanijih knjiga u Hrvatskoj u 2015. godini.

Rođena Riječanka je u sred svoje popularnosti odlučila da ode na Kanarska Ostrva i živi nekim drugim životom. Trenutno šeta, piše, razmišlja i diše predivni vazduh toplih ostrva.

Mi smo se prepoznali u njenim citatima, što nas je i navelo da joj postavimo ova pitanja:

1. Šta je to u vama eksplodiralo (probudilo se), pa vas nateralo da napustite sigurnost i odete u nepoznato?

Šta me je nateralo da napustim sigurnost i odem u nepoznato? Da budem iskrena, ništa me nije nateralo, bolje reći podstaklo me. I ne bih rekla da je u meni nešto eksplodiralo, više mi se sviđa ovo "probudilo se". Naime, promena se ne događa najednom i iz vedra neba, barem ja tako mislim. Mislim da je ta želja za životnom promenom i potrebom za odlaskom u nepoznato u meni tinjala neko vreme. A, kada je vreme za odlazak napokon došlo, sve su se kockice same složile i videla sam sliku kakvu sam želela.

Iva Štrljić za Stil: U ljubavi ne mora sve da se objasni, mora samo da se oseća! (FOTO)

Foto: Fabio Camandona (Italy)
Foto: Fabio Camandona (Italy)

2. Kako se obraćate sebi? (pismom, knjigom, molitvom, šetnjom ili...)

Samoj se sebi obraćam na bezbroj načina. Najčešće pisanim putem jer je pisanje ne samo moj posao, moja egzistencija, već i moja životna strast koju živim od 0-24. S druge strane, volim duge šetnje sa svojim labradorom Maksom. To je za mene vrlo lična meditacija koja mi istovremeno aktivira i opušta um, duh i telo. Volim da budem okružena prirodom, morem, mirom i tišinom jer su tada viteški razgovori sa samom sobom (kako ih ja od milja volim nazvati) najiskreniji.

3. Šta biste napisali sebi kao opomenu da nikad ne zaboravite?

Ako bih morala zapisati samo jednu misao to bi zasigurno bila rečenica koja je ujedno i poslednja misao iz moje knjige "J..e li vas ego?": "Ne čekaj nikoga da se desiš sebi!"

Verujem da ta misao u sebi sadrži i opomenu i savet, ali i ono najbitnije. Ljubav prema sebi.

4. Šta je to što vas veže za zemlju kada poletite?

Ako mislite na to šta me veže za moju rodnu zemlju kada poletim, verujte mi na reč, veže me puno toga. Čak i previše. Najviše od svega vežu me ljudi, dakle porodica i prijatelji. Nakon toga vežu me uspomene i materinji jezik, ali i ono bez čega ne mogu živeti. Veže me more, miris mora i rodna luka u kojoj sam odrasla i u kojoj stanuje moja duša.

5. Da li imate srodnu dušu? Kako ste je prepoznali?

Imam srodnu dušu. A srećom, ima i ona mene. Ne bih znala reći kada smo se tačno prepoznali, ali znam da je bilo intenzivno i da još uvek traje. Iz dana u dan, iz sata u sat. To prepoznavanje. I da u tom prepoznavanju otkrivamo jedno drugo, kao i ljubav koja postoji nezavisno od nas.

Milica Mandić za Stil otkriva svoj recept za sreću: Samosažaljenje je najgora stvar! (FOTO, VIDEO)

Foto: Fabio Camandona (Italy)
Foto: Fabio Camandona (Italy)

6. Koji je vaš savet za slobodne devojke u tridesetim kako da nađu i zadrže muškarca kraj sebe?

Savetovala bih im da najpre pronađu sebe, ako već nisu. Jer nijedan muškarac ne može ispuniti rupu koja stanuje u nepotpunoj ženi. Savetovala bih im da vole život u svim njegovim oblicima. I kada je to oblik srećne veze, ali i kada je to oblik takozvane samoće. Ne bih znala reći kako da zadrže muškarca ali bih znala reći kako da ga ne zadrže. Time da ne vole sebe. Time da ne rade na sebi. Da ne poštuju sebe. Rekla bih im da se ne trude zadržavati ljubav, jer nešto što nam pripada, pripada nam i kada nije kraj nas. Smatram da ljubav nije nešto što se mora zadržati. Ako mora, onda nije ljubav.

7. Šta prava žena od stila treba da ima?

Zavisi od toga kako koja žena i koji stil preferira. Ja sam recimo vrlo jednostavna što se tiče stila. Pobornik sam minimalizma u odevanju, pa mi za dobar paket stila nije potrebno puno. Dobra kožna jakna, par bezvemenskih farmerki, crno odelo, bela košulja, dobro skrojene crne i bele pantalone, bela košulja, elegantne salonke i mala crna haljina. Naravno volim da se odvažim pa poigram se sa dugim haljinama koje kombinujem sa običnim crnim bajkerskim čizmama, a ljubitelj sam i sportske odeće.

8. Kako izgledaju vaši mali svakodnevni ženski rituali?

S obzirom na to da trenutno živim na Kanarskim ostrvima gde je neprestano sunce i gde je prosečna temperatura tokom cele godine 30 stepeni sve je dakako podređeno nezi kože i kose sa obzirom na veliku količinu sunca. Što znači svakodnevno koristim kokosovo ulje. Stavljam ga na kosu, kožu a koristim ga i u ishrani. Osim toga koristim aloe veru koje na ostrvu ima u izobilju, a koja je jako lekovita. Posebnih rituala nemam. Na ostrvu se šminkam minimalno, ne posećujem kozmetičke niti frizerske salone i ne kupujem skupe kremice. Sve radim u kućnoj radinosti, a najbitniji ritual koji koristim je taj da svakodnevno nastojim biti zahvalna na onome što imam i da ne zaboravim raditi na sebi iznutra, voleti i uživati u malim stvarima.

9.Koliko žene na Kanaraskim ostrvima vode računa o sebi? Šta je to što biste rado usvojili od njih?

Ne mogu reći da su Kanarijanke nešto posebno osveštene kada je briga o sebi u pitanju. Vrlo su opuštene kada se radi o vanjskom izgledu, neretko sa previše kilograma ali shvatljivo, ovde je takav mentalitet i način života, ipak je reč o životu na ostrvu koji nisam mogla odmah shvatiti i prihvatiti. Sve je opušteno i podređeno klimi. Eto, mislim da bih od njih usvojila upravo tu opuštenost, ako već i nisam.

Žena napunila 50 godina i priznala: Prestara sam za ovih 8 stvari!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs