Poseta

Kraljevski par danas u Novom Sadu: Dočekani sa oduševljenjem! (FOTO)

Princ Čarls i njegova supruga Kamila obišli su i improvizovanu pijacu sa narodnim rukotvorinama, a zatim su prisustvovali kulturnom programu u Katoličkoj porti
Vesti
21:58h Autor:
Kraljevski par danas u Novom Sadu: Dočekani sa oduševljenjem! (FOTO)
Foto: Beta / Miloš Miškov

Princ od Velsa Čarls i vojvotkinja od Kornvola Kamila doputovali su danas u Novi Sad, gde nastavljaju posetu Srbiji, a pred Katoličku portu stigli su zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Prinčevski par dočekao je britanski vojni ataše, pukovnik Sajmon Ficgibon, kao i princeza Jelisaveta Karađorđević, prenosi RTV.

Na trgu ispred crkve njihov dolazak čekalo je i stotinak građana, koji su praktično "opkolili" prinčevski par u želji da se sa njima slikaju i razgovaraju.

Vojvotkinja od Kornvola u poseti Domu u Zvečanskoj: Novak Đoković uputio reči zahvalnosti! (FOTO)

Foto: Miloš Miškov/ Beta
Foto: Miloš Miškov/ Beta

Princ Čarls i njegova supruga Kamila su obišli i improvizovanu pijacu sa narodnim rukotvorinama, a zatim su prisustvovali kulturnom programu u Katoličkoj porti. Oni su zatim otkrili memorijalnu ploču britanskim humanitarnim radnicima.

Prestolonaslednik Velike Britanije i vojvotkinja će u toku dana posetiti Galeriju Matice srpske, gde će razgovarati sa kustosima i decom koja učestvuju u projektu "Moving Museums" koju organizuje Britanski savet.

Princ od Velsa će kasnije posetiti Manastir Kovilj u kome je monaška zajednica uključena u organsku proizvodnju različitih proizvoda, ali i program rehabilitacije "Zemlja živih".

Vojvotkinja će biti gošća događaja "Food is GREAT" u Sremskim Karlovcima na kome će biti predstavljeni lokalni specijaliteti, a srešće se i sa proizvodačima hrane i pića iz Velike Britanije koji rade u Srbiji.

Na kraju posete, po povratku u Beograd, princ Čarls i njegova supruga Kamila će biti počasni gosti na prijemu u Skupštini Srbije, gde se očekuje i jedino obraćanje princa u okviru zapadnobalkanse turneje. Par je, u okviru posete regionu, već boravio u Hrvatskoj, a do 19. marta će posetiti Kosovo i Crnu Goru.

Princ Čarls i Kamila Parker stigli u Srbiju: Dočekani tradicionalno uz pogaču i so! (VIDEO)

Foto: Beta / Miloš Miškov
Foto: Beta / Miloš Miškov

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs