Poruka najboljeg tenisera

Vojvotkinja od Kornvola u poseti Domu u Zvečanskoj: Novak Đoković uputio reči zahvalnosti! (FOTO)

Na početku posete emitovana je i video-poruka Novaka Djokovića upućena vojvotkinji od Kornvola
Vesti
04:08h Autor:
Vojvotkinja od Kornvola u poseti Domu u Zvečanskoj: Novak Đoković uputio reči zahvalnosti! (FOTO)
Foto: Beta

Vojvotkinja od Kornvola, koja zajedno sa princom od Velsa boravi u pseti Srbiji, posetila je danas Dom u Zvečanskoj gde joj je predstavljen projekat Porodični saradnik koji zajednički sprovode Ministrastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, UNICEF i Novak Đoković Fondacija.

Cilj ovog trogodišnjeg projekta je jačanje porodica u riziku i prevencija odvajanja dece od njihovih porodica, a vojvotkinju su porodice, deca i porodični saradnici stručnjaci specijalno obučeni za pružžanje pomoći porodicama u riziku dočekali u Centru za zašštitu odojčadi, dece i omladine koji sprovodi uslugu u Beogradu. Oni su preneli svoja pozitivna iskustva u radu sa više od 400 porodica i 1.000 dece koliko je koristilo uslugu od kada se pilotira i sve promene nastale u njihovom svakodnevnom životu. Članovi porodica koji su koristili uslugu Porodičnog saradnika preneli su vojvotkinji od Kornvola zbog čega je ona bila važžna, koliko su im napredovali odnosi sa decom, smanjile se bračne i druge krize, poboljššale njihove roditeljske vešštine, kao i zdravstveni i materijalni status, navedeno je na sajtu Unicefa u Srbiji.

Bog na nebu, kum na zemlji: Neraskidiva veza srpske i britanske kraljevske porodice! (FOTO)

Foto: Beta
Foto: Beta

Na početku posete emitovana je i video-poruka Novaka Djokovića upućena vojvotkinji od Kornvola. On joj se zahvalio na podršci projektu koji vode Vlada Srbije i Fondacija Novak Djoković.

"Vašše kraljevsko visočanstvo, pošštovana vojvotkinjo od Kornvola, dobrodoššli u Srbiju! Ovaj projekat je od izuzetne važžnosti za sve nas zato ššto je fokusiran na osnažživanje porodica, a jaka porodica je stub svakog drušštva", napisao je Đoković.

Vojvotkinja je tom prilikom razgovarala i sa Albertom Lidijem, globalnim CEO Novak Đoković Fondacije, Mišel Sen-Lotom, direktorom kancelarije UNICEF-a u Srbiji, i Zoranom Milačićem, direktorom Centra za zašštitu odojcadi, dece i omladine Beograd.

Princ Čarls i Tito davne 1978: Ovako je izgledao njihov susret! (VIDEO)

Foto: Beta
Foto: Beta

Lidi je podvukao da je velika čast ššto je vojvotkinja od Kornvola tokom svoje posete Srbiji izabrala da deo vremena posveti upoznavanju sa porodicama, decom i porodičnim saradnicima. Sen-Lot se zahvalio vojvotkinji od Kornvola za posetu porodicama koje dobijaju podrššku kroz projekat Porodični saradnik.

"Ova inicijativa je usmerena ka roditeljima koji žžele najbolje svojoj deci, ali su suočeni sa tešškim problemima. Pomažžemo im da unaprede roditeljske vešštine, da se stvori sigurno i brižžno porodično okružženje, i da se deca uključe u igru i obrazovne aktivnosti u sredini u kojoj žžive", rekao je on.

Princ Čarls i Kamila Parker stigli u Srbiju: Dočekani tradicionalno uz pogaču i so! (VIDEO)

Foto: Beta
Foto: Beta
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs