Svečano

Princ Čarls i Kamila Parker stigli u Srbiju: Dočekani tradicionalno uz pogaču i so! (VIDEO)

Princ od Velsa i njegova supruga, vojvotkinja od Kornvola, doputovali su danas u Beograd u 11.30 sati, a dočekali su ih premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković
Vesti
11:16h Autor:
Princ Čarls i Kamila Parker stigli u Srbiju: Dočekani tradicionalno uz pogaču i so! (VIDEO)
Foto: Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas, zajedno sa surugom Dragicom, britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa i njegovu suprugu, vojvotkinju od Korvola, Kamilu.

Posle prijema u zgradi Predsedništva, predsednik Srbije i princ od Velsa će položiti vence kod Spomen kosturnice branilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta. Oni će na taj način odati poštu zajedničkim borbama, iskušenjima i žrtvama vojnika, ali i građanki i građana Srbije i Velike Britanije tokom dva svetska rata.

Princ od Velsa i njegova supruga, vojvotkinja od Kornvola, doputovali su danas u Beograd u 11.30 sati, a na aerodromu su ih, uz prisustvo svečane garde i uz tradicinalne srpske običaje - pogaču i so, dočekali premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Princ Čarls i Kamila Parker u komšiluku: Uživanje u hrvatskim specijalitetima

Foto: Beta
Foto: Beta

Tokom dvodneve posete imaće niz susreta, a jedino javno obraćanje princa Čarlsa biće drugog dana posete na prijemu u Narodnoj skupštini.

Britanski ambasador Denis Kif ocenio je uoči njihovog dolaska, da je to najznačajnija poseta iz Ujedinjenog Kraljevstva još od 1978. godine uvod je u godinu tokom koje se obeležava 180 godina zvaničnih diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, koji su u turbulentnj istoriji imali svoje uspone i padove, ali čija raznovrnost i bogatstvo, odnosno dubina nikada nije dolazila u pitanje.

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su u okviru posete regionu već boravili u Hrvatskoj a do 19. marta će posetiti i Kosovo i Crnu Goru. Princ od Velsa je poslednji put boravio u Beogradu 1978. godine, a na Kosovu je bio 1999. godine.

Poslednji put je sa vojvotkinjom od Kornvola bio u regionu 2007. godine kada su posetili Bosnu i Hercegovinu.

Bog na nebu, kum na zemlji: Neraskidiva veza srpske i britanske kraljevske porodice! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs