Vrt dobre nade

Beogradski zoo vrt obeležio 80. rođendan: Narednih dana bogat program za decu

Predstavljen je novi identitet vrta, a na jesen stižu i novi stanovnici - pingvini
Vesti
11:56h Autor:
Beogradski zoo vrt obeležio 80. rođendan: Narednih dana bogat program za decu
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Beogradski zoo vrt - Vrt dobre nade obeležio je danas 80. rođendan, a na svečanosti je predstavljen i novi vizuelni identitet i projekti, saopštila je služba za informisanje Grada Beograda.

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je kazao da je to "jedno od najzanimljivijih i najprepoznatljivijih" mesta u Beogradu.

"Svako od nas je ovde proveo mnoge trenutke svog detinjstva. Naša je obaveza da investiramo u Beo-zoo vrt, kako bi on bio lepši i bolji", rekao je Mali.

On je dodao da je Grad, na osnovu ankete u kojoj su Beograđani izrazili želju da vide pingvine, izdvojio 250.000 evra za izgradnju pingvinarijuma, koji će na jesen biti gotov.

Posle 13 godina u malom kavezu, lav konačno pušten na slobodu: Životinja rasplakala milione! (VIDEO)

Foto: Kurir / Nebojša Mandić
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Direktor Beo zoo vrta Srboljub Aleksić predstavio je novi vizuelni identitet Vrta dobre nade i buduće projekte koji će obogatiti prostor i ponuditi nove sadržaje posetiocima.

"Pored novog prostora za pingvine, novih kaveza za velike ptice, u toku je rekonstrukcija prostora za vukove, a završene su nove kućice za lenjivce i mravojede koje očekujemo da stignu u vrt do kraja leta", rekao je Aleksić. On je dodao i da će posle dužeg vremena posetioci moći iz vrta da ponesu i zvanične suvenire.

Obeležavanje 80. rođendana beogrdskog zoološkog vrta biće nastavljeno i narednih dana raznim koncertima dečijih horova, nastupima klovnova, animatora, izložbama, navodi se u saopštenju.

Paklene vrućine u Beogradu: Cisterne sa vodom na 4 lokacije

Foto: Kurir / Nebojša Mandić
Foto: Kurir / Nebojša Mandić
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs