Neverovatno

Dečak (14) godinama jeo samo piletinu, krompire i hleb: Umalo oslepeo iz jednog jedinog razloga!

Doktorka Votson istakla je da lekari često pogreše u dijagnozi, jer se ne sete da pitaju za ishranu
Vaše dete & vi
10:00h Autor:
Dečak (14) godinama jeo samo piletinu, krompire i hleb: Umalo oslepeo iz jednog jedinog razloga!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zabrinuta majka Keri Mur pokušala je da učini sve nakon što je njen 14-godišnji sin Kijan počeo da gubi vid.

Oftamolog kojeg su posetili rekao im je da će morati da žive sa činjenicom da Kijanov vid propada, nakon čega je dečak počeo da se povlači iz društva. Nakon što je posetio nekolicinu oftamologa i pedijatara, u bolnici su mu rekli da se radi o oštećenom očnom nervu i da se ništa po tom pitanju ne može učiniti.

Kijan se žalio na suvoću i "žuljanje" u očima, a lekari su mu rekli da će morati da se navikne na ograničen vid i kapi za oči. Nada je bledela, sve dok jednog dana Kijanovi roditelji nisu pogledali emisiju na televiziji o ljudima koji su gubili vid kao i njihov sin. Kupili su avionske karte i zaputili se u Sidnej kod doktorke Stefani Votson.

"Bili smo uplašeni da će naš sin potpuno izgubiti vid. Situacija se pogoršavala", rekli su roditelji. Nakon pregleda, doktorka je ustanovila da Kijanu zapravo nedostaje vitamin A!

Ceo dan jela samo afrodizijake: Evo šta joj se desilo nakon ludog eksperimenta!

Dečak je, ispostavilo se, od svoje pete godine živeo na piletini, prženim krompirićima, hlebu i sokovima, a ishrana je bila glavni okidač za gubitak vida! Naime, nedostatak vitamina A je najčešći razlog slepila na svetu.

Doktorka Votson istakla je da lekari često pogreše u dijagnozi, jer se ne sete da pitaju za ishranu.

"Definitivno je povezano sa izbirljivošću prema hrani, gde deca često ne vole razne teksture ili ukuse i onda završe jedući godinama istu nezdravu hranu. Telu treba određena količina vitamina A i bez njega ćelije ne mogu da rastu normalno", objasnila je Votson, koja je Kijanu odmah dala jaku dozu vitamina A i kao "terapiju" prepisala vitaminske šejkove.

I dok se vid na njegovom desnom oku potpuno oporavio, njegovo levo oko ostalo je trajno oštećeno. Kijan, koji sada ima 16 godina, sada jede povrće, igra fudbal i uživa u druženju sa prijateljima.

Kad telu zafali magnezijum: Krivac za 7 nepodnošljivih simptoma!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs