Za celu porodicu

Samo za prave gurmane: Sremska tava, čuveno pikantno vojvođansko jelo! (RECEPT)

Srem je, kao i cela Vojvodina, poznat po fantastičnim specijalitetima, jelima pikantnog ukusa, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ovaj recept svakako probajte, jer pruža tipičan ukus - kad se dobro jede baš
Recepti 17.05.2017. - 12:27h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg svinjskog mesa od buta
  • 1 kg jagnjetine
  • 10 manjih glavica crnog luka
  • 10 zelenih paprika
  • 1 glavica belog luka
  • kašičica belog bibera
  • 2 kašičice mlevene začinske paprike
  • 2 kašike svinjske masti
  • So

Priprema: Isecite meso na veće kocke, luk na rebarca i papriku na kolutove. Očistite glavicu belog luka i zgnječite svaki čen. Stavite meso i ostale sastojke u posudu, pa začinite biberom, solju i začinskom paprikom.

 

Dobro sve izmešajte, poklopite i ostavite da odstoji dva sata. Zagrejte mast ili je zamenite uljem ako želite. Vrelom mašću prelijte meso, pa šerpu stavite na tihu vatru i dinstajte meso oko sat vremena dok sasvim ne omekša. Povremeno polivajte bujonom.

 

Stari srpski recept za gurabije: Naše bake su ih mesile sa mnogo ljubavi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...