Osvojile svet

Besprekorne vladarke Bliskog istoka: Modne boginje kraljevskih porodica! (FOTO)

Dok ih najčešće zamišljamo zamotane i u svoja četiri zida, ove žene dokazuju da su zaista daleko od toga
Star look
22:06h Autor:
Besprekorne vladarke Bliskog istoka: Modne boginje kraljevskih porodica! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nisu sve lepe žene s Bliskog istoka sakrivene iza nekoliko slojeva verske odeće - veliki broj njih zadivljuje stilom, izgledom i aktivnim pozicijama u društvu.

1. Ranija Al-Abdulah

Ona je kraljica Jordana, supruga kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, njihovog sina Huseina. Ranija je aktivna korisnica Instagrama, redovno se bori za povećanje prava žena na Bliskom istoku i favorizuje zamenu tradicionalne odeće onom modernom i praktičnijom. Sama kraljica obožava kreatore poput Đorđa Armanija i često se fotografiše za modne magazine.

Dokazala zašto je najlepša kraljica na svetu: Svi su zanemeli kada je ušla Ranija! (FOTO)

2. Amira Al-Tavil

Ova saudijska princeza otvoreno govori i zalaže se za reforme u svojoj zemlji, a odlučna je da svojim primerom dokaže da bi svako trebalo da živi po željama svog srca. Amira je studirala u SAD-u, vozi automobil i razvedenaje , a nalazi se na čelu humanitarne organizacije Alwaleed Philanthropies.

Saudijska princeza Amira krši tradiciju svoje zemlje: Zbog njene lepote ceo svet zanemeo! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Dina Abdulaziz al Saud

Princeza s najviše stila u islamskom svetu koja poseduje modne butike u Kataru i Saudijskoj Arabiji je Dina Abdulaziz al Saud. Ona je prošle godine postala glavna urednica Vogue Arabia, a osim što obožava modu, posvećena je svojoj porodici i odgoju troje dece.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

4. Moza bint Naser

Ona je druga žena nekadašnjeg katarskog emira i majka novog vladara te zemlje. Sem toga je na čelu Udruženja za obrazovanje, nauku i društveni razvoj i ambasador UNESCO-a. Zalaže se slobodu medija i sanja o tome da Katar postane razvijen kao Silicijumska dolina.

Zovu je boginjom stila: Supruga katarskog šeika o kojoj bruji ceo svet! (FOTO)

5. Haja bint Husein

Sestra trenutnog kralja Jordana je supruga šeika Muhameda bin Rašid Al Maktuma, vladara Dubaija. Ona je studirala na Oksfordu i bavi se humanitarnim radom, a za UNESCO je ambasador mira.

6. Lala Salma

Supruga kralja Muhameda VI od Maroka, ova crvenokosa dama je prva žena marokanskog vladara koja je javno pokazala kako izgleda. Osim toga, može da se pohvali činjenicom da ima diplomu inženjera informatičkih sistema.

Kraljica Leticija u do sada neviđenom izdanju: Vatrena, ali potpuno izgužvana haljina! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Dana Al Kalifa

Ova princeza je opsednuta modom. Piše vrlo popularni blog The Overdressed, a osim toga je i prava Instagram zvezda. Njena stručnost je inspiracija brojnim devojkama.

Princeza Dajana, dama u svakoj prilici: Otkriveno zašto je uvek nosila tašnicu uz sebe! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs