Besprekorna dama

Zovu je boginjom stila: Supruga katarskog šeika o kojoj bruji ceo svet! (FOTO)

Šeika Moza bint Naser važi za jednu od najbolje odevenih žena na svetu. Supruga bivšeg katarskog emira neguje elegantan i prepoznatljiv stil, a njenu pozamašnu garderobu u potpunosti sačinjavaju odevni komadi slavnih dizajnera i cenjenih modnih kuća
Moda
17:36h Autor:
Zovu je boginjom stila: Supruga katarskog šeika o kojoj bruji ceo svet! (FOTO)
Foto: Profimedia

Njeno visočanstvo šeika Moza bint Naser, majka katarskog emira Tamim bin Hamada važi za osobu koja je svojim zalaganjem uspela da modernizuje Katar i mnogi je smatraju najmoćnijom ženom te male i bogate države.

Žena sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 ćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira! (FOTO)

Imala je 18 godina kada se 1977. udala za šeika Hamada bin Kalife Al Tanija. Nakon toga posvetila se stvaranju porodice, ali i fakultetu pa je 1986. godine završila studije sociologije.

Lili Džejms je nova zvezda crvenog tepiha: Njen stil nikoga ne ostavlja ravnodušnim! (FOTO)

Majka je sedmoro dece, pet sinova i dve ćerke.

Kraljica Elizabeta: Apsolutni vladar dobrog stila! (FOTO)

Za razliku od većine drugih supruga monarha s Bliskog istoka, aktivno je uključena u politička i društvena zbivanja u svojoj zemlji koju redovno predstavlja u inostranstvu u društvu supruga.

Jordanska kraljica Ranija: Kako se udala za princa, postala vladarka i rodila mu 4 dece! (FOTO)

Glasna je zagovornica prava na obrazovanje, predsednica Fondacije za razvoj obrazovanja, nauke i zajednica, zaslužna je i za širenje obrazovnog programa univerziteta u Kataru, a podstakla je i osnivanje katarskog filharmonijskog orkestra.

Anhelika Rivera nova modna ikona: Prva dama Meksika zaludela svet! (FOTO)

Osim po svom aktivizmu, širom sveta je poznata i po svom modnom ukusu zbog kojeg je redovno proglašavaju jednom od najbolje odevenih žena na svetu.

Modni promašaj Monike Beluči: Šta je to obukla? (FOTO)

Vešto kombinuje modernu zapadnjačku odeću s tradicionalnim arapskim odevnim komadima, a njenu garderobu sačinjava neverovatna kolekcija odeće najpoznatijih modnih kuća i dizajnera.

Šanel, Dior, Valentino, Žan Pol Gotje, Armani, Kristijan Lakroa samo su neke od "etiketa" koje se nalaze u njenom ormaru i koje Moza bint Naser nosi s puno stila.

Dobila životnu šansu sa 18 godina: Princeza Amira, žena kojoj se svet divi! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs