Pročitajte

Tragovi preljube navode na oproštaj: Glavni razlog zašto prevarene žene ostaju u braku!

Dilema je - zašto žene pristaju da budu u vezi ili braku kada znaju da ih partner vara
Ljubav
16:12h
Tragovi preljube navode na oproštaj: Glavni razlog zašto prevarene žene ostaju u braku!
Foto: Shutterstock

Miris ženskog parfema na njegovoj koži, ruž na reveru od košulje, mobilni telefon uvek u rukama, noge u niskom startu za izlazak iz kuće, odsutan duh, prisutna nervoza... Tragovi preljube. Jasno iscrtani. A opet, mnoge žene ostaju. Dilema je - zašto žene pristaju da budu u vezi ili braku kada znaju da ih partner vara? Jedno je kada sumnjaju, a drugo kada im se dokazi prevare otvoreno "serviraju", a one ćute.

I još je simptomatičnije kada od prijatelja čuju da je partner šetao mlađu devojku, pa onda u njegovom telefonu "nalete" na eksplicitnu sms poruku ili fotografiju zgodne plavuše, ali ne reaguju. Prekovremeni sati na poslu, česti odlasci na fudbal i službena putovanja - njegova su svakodnevica.

Varljivi plejboj, opterećen seksom: 13 žena koje nisu odolele šarmu predsednika Kenedija!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Osim novca, postoji još mnogo razloga zbog kojih partnerke "žmure" na prevaru, trpeći neku vrstu javnog poniženja, jer "ceo svet" zna za neverstvo njihovih supruga, a one ipak ostaju sa njima.

Ako su ulog materijalno blagostanje, deca ili ono što je damama najbitnije, a to je sigurnost, onda će verovatno progutati prevare. Nisko samopoštovanje je takođe čest uzrok prelaska preko prevare. Žena koja je sigurna u sebe, materijalno obezbeđena i drži do svoje ličnosti, svakako neće trpeti da je neko gazi.

Ljubav često dominira na listi razloga iz kojih devojke prelaze preko prevare kao da se nije ni dogodila. Toliko vole svog partnera, pa im je prihvatljivije da ćute i oproste, nego da ga puste i prepuste nekoj drugoj. Neretko se plaše da će ostati same ako izađu iz te veze.

Psiholozi tvrde da je prvo saznanje o prevari najbolnije. Kada se sumnja potvrdi kao istina, dojučerašnji život se odjednom raspada u komadiće, mračno je u glavi, teško u srcu, konfuzno u mislima.

Čak iako je savršen, zgrešiće: 8 stvari zbog kojih će postati preljubnik!

Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs