Pikantne meksičke ćufte su specijalitet iz ove daleke zemlje, u kom se nalazi sve ono što latinoamerikanci veoma vole - kukuruz, pasulj i meso.
Naravno, ljute papričice su neizostavne u meksičkoj kuhinji, pa tako i kod ovog ukusnog jela.
Sastojci: 300 g mlevenog junećeg mesa, 1 glavica luka, 100 g zrna kukuruza, 1 čen belog luka, 1 jaje, 100 g crvenog konzervisanog pasulja, kocka za supu, peršun, 2 kašike mešavine začina, 500 g paradajz pirea, 1 sveža zelena ljuta paprika, ulje.
Priprema: Sitno iseckati glavicu luka i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. U šerpu na šporetu sa 500 ml vode dodati paradajz pire. Čen belog luka i ljutu papriku sitno iseći i dodati u šerpu, a zatim dodati i kocku za supu.
U dublji sud staviti mleveno meso i dodati isprženi luk. Potom dodati 70 g kukuruza i pasulj, začiniti mešavinom začina, solju i biberom. Viljuškom ulupati jaje i dodati u smesu, pa umesiti rukom. Nauljiti ruke pa formirajti ćufte i pržiti u drugom tiganju sa zagrejanim uljem. Do tada bi sos od paradjza trebalo da je gotov.
U sos dodati ispržene ćufte i poslužiti do je toplo.
Banana kocke, najkremastije letnje osveženje: Kolač mekan kao pahulja! (RECEPT)