Obožavaćete je još više

Regulišu metabolizam, usporavaju starenje: Ovo je najzdravija grickalica na svetu!

Nećete verovati šta sve mogu da urade kokice našem telu
Fitnes & Nutricija
22:50h Autor:
Regulišu metabolizam, usporavaju starenje: Ovo je najzdravija grickalica na svetu!
Foto: Thinkstock

Kokice se uvek nalaze na spisku nezdravih grickalica. Pa, možda ćete se iznenaditi, ali kokice imaju dosta zdravstvenih beneficija za nas.

Kokice su napravljene od zrna kukuruza i to je grickalica sa skrivenim prehrambenim prednostima. Kokice možete jesti u slanoj i slatkoj varijanti. Koju god vrstu više preferirate kokice su odlična grickalica, posebno uz gledanje televizije. Ako volite jesti kokice, onda definitivno morate znati zdravstvene prednosti ove namirnice.

Celovite žitarice: Kokice su napravljene od zrna kukuruza, a cela zrna teško da mogu biti loše za vaše zdravlje. Celovite žitarice su bogate vlaknima poput voća i povrća, što ih čini toliko boljom grickalicom od čipsa i burgera. Kokice koje kupite na ulici mogu biti nezdravo pripremljene, prema tome, uvek spremajte kokice kod kuće u šerpi sa malo ulja.

Antioksidanti: Istraživači su otkrili da kokice sadrže polifenole (antioksidans). Ovaj antioksidans je puno jači od vitamina C i E. Polifenol ispire toksine iz tela i poboljšava imunološki sistem. Istraživači su otkrili da jedna porcija kokica ima 300 mg polifenole (13% prosečne potrošnje potrebno na dnevnoj bazi za zdravo telo). Ovaj antioksidans smanjuje starenje, leči zatvor, poboljšava creva, poboljšava srčani ritam i sprečava pojavu raka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs