Recepti sa Stilom

Sočna jagnjetina

Jagnjetina i crno vino
Recepti
22:32h
Sočna jagnjetina
Sočna jagnjetina, Foto: Shutterstock
  • 80 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g jagnjećeg mesa bez kostiju
  • peršuna
  • 3 jajeta
  • majčine dušice
  • 7 mladog crnog luka
  • 8 šeri paradajza
  • 200ml slatke pavlake
  • 4 Ulja
  • začina
  • 150g edamera

Meso isecite na kockice, pospite začinom i stavite da se prži na zagrejanom ulju. Dinstajte na srednje jakoj vatri uz povremeno dolivanje vode. Pred kraj dodajte oljušten i napola isečen paradajz, mladi luk i biber. Dinstajte još oko pet minuta i na kraju pospite majčinom dušicom. Dinstano meso stavite u nauljenu vatrostalnu posudu, kremasto pomešajte pavlaku, jaja, narendani sir, naseckani peršun i pola kašičice začina. Tom smesom prelijte meso i povrće, pa pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotovo jelo poslužite toplo sa salatom po vlastitoj želji.

SavetAko želite da vam meso bude ukusnije, naročito ono posnije (teletina, jagnjetina, piletina), potrebno je da ga pre pripreme kratko držite u kipećoj vodi

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs