KOLAČ NASTAO GREŠKOM, A ČISTO SAVRŠENSTVO: San Sebastijan čizkejk će vas oboriti s nogu, postaće vam OMILJENA poslastica

Kada neko kaže čizkejk, odmah pomislimo na koru od keksa, kremastu sredinu i preliv od voća, ali kad probate ovaj, potpuno drugačiji, čizkejk koji se peče u rarni, sve što ste do sad jeli pašće u zaborav

Recepti
KOLAČ NASTAO GREŠKOM, A ČISTO SAVRŠENSTVO: San Sebastijan čizkejk će vas oboriti s nogu, postaće vam OMILJENA poslastica
Foto: Printscreen Youtube / Super recepti

Prva pomisao kad vidite ovaj kolac je da je izgoreo, ali varate se. Ovo je definitivno najukusniji kolac koji ćete probati. Iako izgledom nije primamljiv, obavezno ga probajte jer cete se oduseviti.

San Sebastian Cheesecake je napravljen slucajno, greskom ucenika u baru La Vina u Španiji. Učenik je slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač potamneo, kao da je izgoreo, a unutra je ostao kremast. Poslužili su ga kao novi kolač u baru, gosti su bili oduševljeni pa je od tada prava senzacija.

Sastojci:

  • 500 gr mascarpone sira
  • 200 gr kremastog sira
  • 75 gr šećera
  • 75 gr smeđeg secera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 20 gr brašna

Priprema:

1. U posudi sjediniti mascarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer tako da dobijemo kremastu smesu.

2. Dodati jaja i sjediniti.

3. Dodati slatku pavlaku i sjediniti i na kraju dodati brasno i sve fino sjediniti.

4. Smesu izliti u kalup (20 cm) obložen papirom za pečenje.

5. Peći 45 min. na 220 stepeni.

6. Nakon pečenja kolač je jos uvijek tečan, ostaviti ga u frizideru preko noci.

7. Mozete ga poslužiti samog ili ga preliti medom, pekmezom, cokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs