PREDLOG ZA RUČAK: Čorba od sočiva na TURSKI NAČIN koja se prosto topi u ustima, a bez mesa je

Zasitno, zdravo, a sprema se očas posla

Recepti
Autor:
PREDLOG ZA RUČAK: Čorba od sočiva na TURSKI NAČIN koja se prosto topi u ustima, a bez mesa je
Foto: Printscreen/youtube

Za crveno sočivo kažu da ima gvožđa i vlakana skoro isto kao i pasulj, s tim što se duplo brže kuva i zbog toga je omiljeno kod domaćica.

Napravite ovu domaću tursku čorbu od sočiva koja će oduševiti čitavu porodicu:

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 500 grama sočiva
  • 2 lovorova lista
  • so
  • biber
  • kurkuma

Priprema: Na malo ulja prodinstajte crni luk i šargarepu. Dodajte paradajz, sitno seckan krompir i oprano sočivo. Dodajte začine i nalijte sa vrelom vodom. Nakon pola sata izvadite lovorov list iz čorbe, pa štapnim mikserom sve usitnite. Dodajte izrendan beli luk i začine i sve promešajte. Poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs