PILETINA SA MLINCIMA: Kremasti ukus topljenog sira u kombinaciji sa piletinom i hrskavim mlincima razmaziće vaša čula

Savršen recept za sočnu i kremastu piletinu sa mlincima iz rerne, brzo je gotova a preukusna, prste da poližes

Recepti
PILETINA SA MLINCIMA: Kremasti ukus topljenog sira u kombinaciji sa piletinom i hrskavim mlincima razmaziće vaša čula
Foto: Printscreen Youtube / Aurora Recepti

Jednostavan recept za za zaposlene žene koje nemaju vremena da dugo stoje ispred šporeta. Pavi se za nekoliko minuta i peče u rerni, a toliko je ukusno da ćete ga praviti barem jednom nedeljno.

Namirnice:

  • 500 gr mlinaca
  • 1 kocka za supu
  • 500 ml vode
  • 600 gr pilećeg belog mesa
  • malo začina
  • biber
  • so
  • peršun

Preliv:

  • 500 ml neutralne pavlake
  • 100 ml kisele pavlake
  • 250 gr rendanog kačkavalja

Priprema:

Prvo je potrebno izlomiti mlince u jednoj posudi i preliti ih bujonom, koji možete napraviti sa kockom za supu rastvorenom u ključaloj vodi. Zatim ćemo na tiganju propržiti sitno isečenu piletinu i u pleh za pečenje ređati najpre red mlinaca, pa neutralnu pavlaku koju smo prethodno malo prokuvali sa vegetom, pa kačkavalj i na kraju piletinu. Postupak ćemo ponoviti još jednom i na vrh stavljamo preostale mlince koje zalivamo pavlakom i posipamo kačkavaljem. Kada se ispeče ovaj specijalitet možemo prionuti na njegovu degustaciju. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs