RUČAK ZA DANAS: Najukusnija, rastresita i mekana piletina sa pirinačem, jelo gotovo za pola sata, topi se u ustima

Zdravo jelo za koje ne treba mnogo vremena

Recepti
13:38h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Najukusnija, rastresita i mekana piletina sa pirinačem, jelo gotovo za pola sata, topi se u ustima
Foto: preentscreen/Youtube, V. E.

Pirinač sa piletinom

  • 500 g pirinča
  • 500 g pilećih prsa
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 50 g putera
  • 2 kašike ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Piletinu isecite na komade veličine zalogaja i ispržite na malo ulja. Izvadite, pa u istom tiganju prodinstajte iseckana oba luka. Dodajte pirinač i kada postane staklast sipajte čašu vode i so po ukusu. Kuvajte 20-30 minuta. Kada tečnost ispari, dodajte piletinu, još začina po ukusu i pasirani paradajz. Neprestano mešajte i dolivajte toplu vodu ili bujon. Kada je pirinač gotov, dodajte puter, izmešajte i poslužite.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs