RUSKA KUVARICA OTKRILA ŠTA KORISTI DA BI ZGUSNULA JELO BEZ ZAPRŠKE: Obrok ćebiti mnogo ZDRAVIJI i ukusniji uz OVU CAKU

Na vrlo lak način možete zgusnuti jelo i to bez trunke brašna!

Recepti
13:40h Autor:
RUSKA KUVARICA OTKRILA ŠTA KORISTI DA BI ZGUSNULA JELO BEZ ZAPRŠKE: Obrok ćebiti mnogo ZDRAVIJI i ukusniji uz OVU CAKU
Foto: Profimedia

Nutricionisti sve više ističu da bi trebali izbaciti zapršku iz ishrane, kao i da bi trebalo tradicionalni način pripreme ishrane izmeniti, kako bi se što više vitamina i minarala iskoristilo iz namirnica. Naime, prema njihovim rečima, izbalansiran jelovin je od presudnog značaja za jačanje imuniteta.

Mnogi u Srbiji koriste neke nezdrave načine pripreme jela koji, kada se konzumiraju u velikim količinama, mogu ugroziti zdravlje i imunitet, a jedan od njih svakako je zaprška.

Zaprška
foto: Shutterstock

Kada pravite filove, sosove, obično ste do sada koristili brašno da biste ih zgusnuli, ali ruska kuvarica Julija Arhipova to radi na drugačiji način!

Ako pravite neki fil za kolače i torte ili sos, bitno je da ih napravite kako treba, a u tome će vam pomoći sastojci koje već imate kod kuće. Ruska kuvarica, zapravo, koristi senf u prahu i želatin.

Senf
foto: Shutterstock

Ako se odlučite za senf u prahu, njega nemojte da koristite kako biste zgusnuli fil, već samo za sos. Pred kraj dodajte senf u prahu ili običan senf i sve dobro promešajte. Osim što će zgusnuti sos, ukus će biti lepši.

Ako se odlučite za želatin, njega možete da koristite i za sos, ali i za fil. Želatin se isto dodaje pred kraj, ali jako malo, jer ako dodate previše možete da napravite žele, a ne sos.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs