KUVANO BELO VINO: Simfonija ukusa za praznične dane, recept stiže iz Španije, ukusnije od crnog

Jedno od omiljenih zimskih pića uz koje možemo najbolje da se ugrejemo svakako je kuvano vino

Recepti
Autor:
KUVANO BELO VINO: Simfonija ukusa za praznične dane, recept stiže iz Španije, ukusnije od crnog
Foto: Shutterstock

Obično ljudi kuvaju crno, ali evo kako da skuvate belo vino. Ima mnogo recepata za ovaj zimski napitak, ovo je jedan proveren.

belo vino
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l belog vina
  • 2 pomorandže
  • 8 kašika šećera
  • kašika meda
  • 4-5 zvezdica anisa
  • 4-5 karanfilčića
  • 3-4 štapića cimeta (cimet u prahu ako nema štapića)

Pomorandže upotrebite za kuvano vino na sledeći način: od jedne iscedite sok koji ćete sipati u vino. Drugu dobro operite i isecite na krugove zajedno sa korom.

Ostaje vam da u jednoj šerpi pomešate sastojke i dovedete ih do ključanja, pa kuvate na laganoj temperaturi 15-20 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs