5 JEDNOSTAVNIH I VRLO KREMASTIH IDEJA KOJE ĆE SLAVSKOJ TRPEZI DATI POSEBNU ČAR: Odlične uz kiflice, predjelo i pečenje

Kremasta jela koja sjajno idu uz kiflice i pečenje

Recepti
Autor:
5 JEDNOSTAVNIH I VRLO KREMASTIH IDEJA KOJE ĆE SLAVSKOJ TRPEZI DATI POSEBNU ČAR: Odlične uz kiflice, predjelo i pečenje
Slava, Foto: Shutterstock

U sezoni krsnih slava negde se podrazumeva da svako od nas želi da što bolje ugosti svoje zvanice i pruži im posluženje i provod za pamćenje.

Nepisano je pravilo

S obzirom na to da je sezona krsnih slava u punom jeku, normalno je da svako od nas želi da što bolje ugosti sve svoje zvanice i pruži im posluženje i provod za pamćenje. Pored standardnih i tradicionalnih stavki na meniju, mnogi domaćini i domaćice potrudiće se da se na trpezi nađu i neka drugačija, originalna jela, koja će s vremenom postati njihov zaštitni znak.

1. Jogurt salata sa krastavcima i mirođijom

Sastojci: 1 veća šolja gustog jogurta, 2 krastavca (iseckana na kolutove), 2 kašike sveže seckane mirođije, 1 čen belog luka (sitno seckan), so i biber.

Priprema: Krastavce isecite na što tanje kolutiće, a beli luk i mirođiju iseckajte što sitnije. U posudi pomešajte jogurt s krastavcima, dodajte mirođiju i beli luk, posolite i pobiberite po ukusu.

Salata
foto: Shutterstock

2. Kajmak s medom i orahom:

Sastojci: 200 g kajmaka, 3 supene kašike meda, 1 šolja seckanih oraha.

Priprema: Kombinacija kajmaka s medom i orasima stvara bogat i kremast namaz koji će oduševiti vaše goste. Poslužite ga uz svež domaći hleb ili tostirane kriške hleba za pravu poslasticu.

kajmak sa medom
foto: Shutterstock

3. Krmenadle u kajmaku:

Sastojci: 4 krmenadle, 1 šolja kajmaka, so, biber, začini po ukusu, maslac za prženje.

Priprema: Tradicionalna jela poput krmenadli mogu dobiti poseban šmek uz dodatak kajmaka. Ugrinite u mekoću i bogatstvo kajmaka koji se polako topi na vrhu sočnih krmenadli. Ovo će biti prava poslastica za ljubitelje mesnih delicija.

krmenadle sa kajmakom
foto: Shutterstock

4. Krompir pire sa mladim lukom i pavlakom:

Sastojci: 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na kolutove, 1 šolja pavlake, 4 mlada luka, seckana, So, biber, muskatni oraščić po ukusu, maslac.

Priprema: Obogatite klasičan krompir pire dodatkom svežeg mladog luka i kisele pavlake. Ova kombinacija pruža ne samo kremastu teksturu, već i osvežavajući ukus koji će se uklopiti s raznovrsnim jelima na vašoj trpezi.

pire krompir
foto: Shutterstock

5. Čokoladna mus sa šljivama:

Sastojci: 200 g tamne čokolade, 2 šolje pavlake za mućenje, 1/2 šolje šećera, 3 jaja, 1 šolja suvih šljiva, naseckanih

Priprema: Za kraj, zasladite svoje goste bogatom čokoladnom musom sa šljivama. Ova jednostavna, ali elegantna poslastica će zatvoriti obrok s ukusom luksuza. Dodatni bonus: poslužite je u malim, elegantnim čašama za dozu vizuelnog užitka.

čokoladni Mus
foto: Shutterstock

Ove kremaste i ukusne ideje dodatno će obogatiti vašu slavsku trpezu, čineći vašu proslavu nezaboravnom za sve prisutne. Slobodno eksperimentišite s receptima i prilagodite ih svojim preferencijama kako biste stvorili jela koja će ostaviti snažan utisak na vaše goste.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs