BELE LEDENE KOCKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Kremastiji kolač od ovog ne postoji, a neverovatno je ukusan i IZDAŠAN

Svako ko je probao recept za bele ledene kocke, postale su mu omiljene!

Recepti
04:50h Autor:
BELE LEDENE KOCKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Kremastiji kolač od ovog ne postoji, a neverovatno je ukusan i IZDAŠAN
Kako se prave bele ledene kocke?, Foto: Printscreen Youtube - Natašine Slastice

Ledene kocke domaćice prave na razne načina, ali svaka koja je probala ovaj recept, više ga nije menjala. Kolač je toliko neodoljiv, uvek svi traže parče više, a pravi se veoma jednostavo i nije vam potrebno mnogo novca za ovu preukusnu poslasticu. Ukoliko je do sada niste probali, odvojite malo vremena i pripremite je, verujemo da će postati omiljeni slatkiš u vašem domu.

Sastojci za krem:

  • 1 l mleka
  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 9 kašika brašna
  • 250 g margarina ili maslaca
bele ledene kocke
foto: printscreen youtube/ Natašine Slastice

Sastojci za koru:

  • 7 belanaca
  • 7 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 130 ml mleka za natapanje

Dekoracija:

  • 300 g slatke pavlake ili šlaga

Priprema:

U žumanca dodati šećer i vanilin šećer i penasto umutiti. Deo mleka dodajte u žumanca, a zatim i brašno, sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da se kuva, pa u provrelo dodajte pripremljene sastojke i nastavite da kuvate na laganijoj vatri. Vruć krem prebacite u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađen krem umutite i dodajte margarin sa sobne temperature isečen kockice i dobro sjedinite. Odložite u frižider da se dobro ohladi.

Za koru belanca umutite i kada postanu čvrsta postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte u belanca i varjačom sjedinite. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Dok se kora peče, skuvajte mleko za natapanje. Pečenu koru prelijte vrućim mlekom i ostavite da se upije. Nakon što se kora ohladila odvojite papir i prebacite koru na tacnu, po mogućstvu onu sa obručem koji se skida.

Ako nemate obruč, možete postupak slaganja završiti u tepsiji. Isto tako, ako kolač završavate u tepsiji pre pečenja biskvita tepsiju samo pouljite i pobrašnite. Tako nećete povlačiti po dnu masni papir dok budete sekli gotov kolač.

Na koru nanesite ohlađen krem, pa odozgo rasporedite umućen šlag. Najbolje je da ledene kocke prenoće u frižideru pre služenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs