3 RECEPTA ZA BRZE VEČERE SLAVICE ROKVIĆ: Žena čuvenog Marinka izgleda kao devojčica u 7. deceniji, a evo šta UVEČE JEDE

Recepti
20:21h Autor:
3 RECEPTA ZA BRZE VEČERE SLAVICE ROKVIĆ: Žena čuvenog Marinka izgleda kao devojčica u 7. deceniji, a evo šta UVEČE JEDE
Foto: Printscreen Instagram - rokvic.slavica

Spisateljica Slavica Rokvić, supruga legendarnog pevača narodne muzike Marina Rokvića za nekoliko dana puni 59. godina, a izgleda nikad bolje! Mladolikost je oduvek krasi, a ostala je prepoznatljiva po širokom osmehu i bujnoj plavoj kosi, kao i elegantnom stilu, te se često mogu čuti komentari da je jedna od najlepših dama kod nas.

Slavica Rokvić
foto: Printscreen Instagram - rokvic.slavica

A kako se svi pitaju koja je tajna njene vitke linije već decenijama, donosimo vam 3 Slavičina recepta za brze večere:

1. Kruške sa gorgonzolom

Tvrdi da se ukus ove lagane večere dugo pamti. Uz času vina smatra da je idealna kombinacija, posebno za one koji vole da eksperimentišu sa namirnica i spajaju nespojivo.

A Slavica je otrkila njen sjajan recept:

- Kruške prepoloviti, izdubiti, ja sam ih izdinstala na malo ulja od koštica grožđa jer sam žurila, a mogu da se ispeku u rerni. Dok su se dinstale, a potrebno im je jako malo da bi omekšale, izgnječila sam gorgonzolu - buđavi sir i istuckala orahe u avanu. I sa njima u udubljenjima punila kruške. Posula narom, peršunom i medom. Verujte ukus je neverovatan. A vi ćete se osećati kao da ste u u nekom luksuznom čuvenom francuskom restoranu - rekla je.

Slavičino šarenilo na tanjiru

- Obožavam šarenilo boja i ukusa na tanjiru. Danas je jedan od tih dana kada se prepuštam osećanjima da zavladaju kuhinjom. Nisam od onih koji broje kalorije. Ne opterećujem se ishranom, ali volim da kuvam. Da spajam nespojivo, da utolim žeđ za maštom one male devojčice koju ljubomorno čuvam u dubini duše dok u praznim šerpicama uči prve korake kulinarstva… da se ozarim od radosti nad finalnim izgledom hrane u tanjiru - napisala je Slavica.

Sastojci:

  • batat
  • brokoli
  • špargla
  • cvekla
  • biftek
  • paradajz
  • krastavac
  • korijander
  • začini

Količinu određujete sami prema tome za koliko ljudi spremate, a ceo postupak pogledajte u njenom videu:

3. Namaz od svežih orašastih plodova

Ističe da se pravi veoma lako, kao i da je idealna kako za večeru, tako i za doručak. Mada, kako naglašava, Slavica ga neretko jede i za ručak.

Kako ga priprema?

- Bukvalno šta imate od orašastih plodova u kući. Stavila sam malo oraha, badema, lešnika, golice, suncokreta, par indijskih oraha. Potopila uveče u mlaku vodu. Ujutru u blender izblendala sa dodatkom vode, senfa, malo maslinovog ulja, čen belog luka i soli po ukusu, peršunov list. Ne možete da pogrešite u količini. Probajte dok pravite, što kažu naši stari, dok ne doterate ukus. A sve ostalo je vaša kreativnost, vaše navike - napisala je ova prelepa i vrlo kreativna dama.

A jednom prilikom se osvrnula na veoma bitnu stvar - da je mnogo važnije da vodimo računa o onome što nas jede.

- Svesna činjenice da zdravlje na usta ulazi, ali isto tako pouzdano znam da ne vodimo računa samo o onome što jedemo, obratimo pažnju na ono što nas jede. Praštajmo, volimo, radujmo se, ne opterećujemo se onim što ne možemo promeniti, pronađimo lepotu u malim stvarima. Budimo umetnici u čišćenju sopstvene duše - zaključila je.

1 / 4 Foto: Printscreen Instagram - rokvic.slavica
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs