LIČANSKA PITA KROMPIRUŠA: Večera zbog koje se prekida svaka dijeta - začinjena, sočna i puna fila

Sočna večera za sve prave gurmane sprema se po ličanskim pravilima, sa malo krompira i dosta mesa

Recepti
19:45h Autor:
LIČANSKA PITA KROMPIRUŠA: Večera zbog koje se prekida svaka dijeta - začinjena, sočna i puna fila
Kako se pravi ličanska pita krompiruša?, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 veća krompira ili 5,6 manjih
  • 500gr mlevenog mesa
  • 1 pavlaka
  • 1 čaša kisele vode
  • pola praška za pecivo
  • 500gr gotovih kora
  • ulje, so, biber

Priprema: Luk i šargarepu u krompir izrendati. U tiganju dinstati luk, pa dodati mleveno meso i rendan krompir. Zatim dodajte šargarepu i začine i sve lepo izdinstajte. U dublju činiju umutite jaja, pavlaku, so i biber. U pleh složiti dve kore kao harmoniku pa preko njih poprskati malo kisele, malo fila od jaja i pavlake i malo fila od mesa. Zatim složiti sve dok ne potrošite sav materijal. Ipak će vam na kraju ostati dosta pavlake i jaja, pa to prelijte preko posložene pite. Pecite pokriveno folijom oko 10 minuta, potom otkrijte pitu i smanjite temperaturu rerne pa je pecite još 20 minuta. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs