Predobar

SATARAŠ IZ RERNE S PIREOM I JAJIMA: Gurnite iseckano povrće u rernu, povremeno promešajte I TO JE TO

Stvarno se lako pravi, a ukus mu je fenomenalan. !

Recepti
09:24h Autor:
SATARAŠ IZ RERNE S PIREOM I JAJIMA: Gurnite iseckano povrće u rernu, povremeno promešajte I TO JE TO
Recept za sataraš iz rerne, Foto: Printscreen Youtube / Recepttura

Sataraš iz rerne je toliko brz ručak, a neodoljivo ukusan i zdrav! Iskoristite sveže povrće i napravite obrok koji će oduševiti vaše ukućane.

Sastojci:

  • 2 veća crna luka
  • 5 većih paprika
  • 6 srednji paradajza
  • 1 tikvica
  • 3 čena belog luka
  • so i biber
  • svinjska mast ili ulje
  • 7-8 krompira
  • 1 grčki jogurt
  • 3 jajeta
sataraš
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

1. Za pire: Krompir zamotati u aluminijumsku foliju i peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Izvaditi ih, skinuti koru, zgnječiti, začiniti i dodati grčki jogurt.

2. Za sataraš: Posudu za pečenje premazati sa svinjskom masti (može i ulje) i sve povrće iseći na kockice, začiniti i promešati u toj posudi kako bi se masnoća rasporedila po svim sastojcima. Peći oko 45 minuta, s tim što na svakih 15 minuta jelo treba malo promešati da povrće ne bi zagorelo s gornje strane.

3. Jaja na vrh povrća dodajte u poslednjih 10 minuta pečenja kako bi se lepo ispekla, a možete ih napraviti i posebno u tiganju.

4. Jelo poslužiti toplo i uživati u ukusu iz detinjstva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs