Božanstveno

ROLOVANI PATLIDŽANI NEODOLJIVOG UKUSA: Proverite i sami zašto za ovo jelo kažu da je DIVOTA OD RUČKA

Recept za rolovani patlidžan sigurni će oduševiti vaše ukućane!

Recepti
12:24h Autor:
ROLOVANI PATLIDŽANI NEODOLJIVOG UKUSA: Proverite i sami zašto za ovo jelo kažu da je DIVOTA OD RUČKA
Recept za rolovani patlidžan, Foto: Shutterstock

Ne treba vam mnogo umeća da napravite rolovani platlidžan - fanttastično, zdravo i dekorativno jelo. Samo prratite naša uputstva i uživajte u klopi!

Sastojci:

  • 3 veća patlidžana
  • 200 g stišnjene šunke
  • 200 g mocarele
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veći luk
  • 800 g paradajz-pirea
  • so, biber
  • 1 kašičica šećera
  • 2 čena belog luka
  • 50 g sira edamera
  • 50 g parmezana za posipanje
Patlidžan, Plavi Patlidžan
foto: Shuterstock

Priprema:

1. Patlidžane operite, isecite ih na uzdužne kriške debljine 1 cm i ostavite u posoljenoj vodi 15 minuta. Ocedite ih, osušite i ispecite na teflonskom tiganju. Na pripremljene kriške patlidžana stavite krišku šunke i krišku mocarele, pa ih zarolajte.

2. Na maslinovom ulju propržite sitno naseckan luk, dodajte paradajz-pire, so, biber, šećer i sitno iseckan beli luk, pa dinstajte na laganoj vatri dok ne dobijete gust sos.

3. Na dno vatrostalne posude stavite malo sosa, složite punjene patlidžane, zalijte ih preostalim sosom i pospite rendanim edamerom. Pecite u rerni zagrejanoj na 230 stepeni 15 minuta. Poslužite toplo, posuto parmezanom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs