ovo Super izgleda

PUNJENI LEPEZA-PATLIDŽAN KAO IDEALAN RUČAK ZA TOPAO DAN: Em je dekorativno, em prste da poližete, a vrlo LAKO SE PRAVI

Da li ste nekada probali patlidžan spremljen na ovaj način?

Recepti
Autor:
PUNJENI LEPEZA-PATLIDŽAN KAO IDEALAN RUČAK ZA TOPAO DAN: Em je dekorativno, em prste da poližete, a vrlo LAKO SE PRAVI
Punjeni patlidžan, Foto: Shutterstock

Ko ovo jelo nije probao, evo prilike da se dobro pokaže u kulinarstvu, zaista ga nije ni malo teško napraviti. Imaćete predivan ručak začas, koji će vam prijati kada su paklne vrućine.

Sastojci:

  • 2 plava patlidžana
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 2 paradajza
  • sir (tvrđi), kačkavalj
  • 3 čena belog luka
  • peršunov list
  • so, maslinovo ulje
Patlidžan, Plavi Patlidžan
foto: Shuterstock

Priprema:

1. Povrće oprati. Beli luk izdrobiti, dodati maslinovo ulje, seckan peršunov list i so.

2. Plavi patlidžan iseći na listiće do same drške, ali ne do kraja. Svaki list namazati mešavinom ulja i belog luka. Između listova patlidžana ređati tanke listove šargarepe, paprike, paradajza i tanke kriške sira.

3. Posoliti odozgo, još malo pouljiti i narendati kačkavalj. Peći na 200 stepeni oko 30-40 min.

4. Napomena: Sa strane stavite i po jedan sečen krompir. Ovako pečeno povrće ne samo da je dekorativno već i veoma ukusno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs