RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI SLADOLED KAO IZ STARIH POSLASTIČARNICA: Kad ga probate, više nećete pomisliti na one KUPOVNE

Leto ne možemo da zamilsimo bez ove ledene poslastice, a mi vam donosimo najbolji recept za domaći sladoled!

Recepti
23:09h Autor:
RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI SLADOLED KAO IZ STARIH POSLASTIČARNICA: Kad ga probate, više nećete pomisliti na one KUPOVNE
Recept za najbolji domaći sladoled, Foto: Shutterstock

Ako ste pravi ljubitelji sladoleda, ovaj recept ćete obožavati! Pratite sledeće korake i dobićete fenomenalnu kremastu poslasticu kao što su pravili vrsni majstori u starim poslastičarnicama!

Sastojci za najbolji domaći sladoled:

  • 500 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
  • 150 g šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 5 žumanaca
Sladoled
foto: Shutterstock

Način pripreme:

U šolju sa žumancima sipajte šećer, vanilin šećer i 6-7 kašika kondenzovanog mleka. Promešajte kašičicom i ostavite sa strane. 2. U manji lonac sipatje kondenzovano mleko, zagrejte ga do vrenja. Izmaknite sa ringle. U mleko ulijte pripremljena žumanca.

Vratite na ringlu, pa uz stalno mešanje kuvajte na tišoj vatri do ponovnog vrenja, a onda još jedan minut, da smesa dobije gustinu ređeg jogurta. Izmaći sa ringle i ostaviti da se smesa ohladi na sobnu temperaturu, a zatim i nekoliko sati ili preko noći u frižideru. 3. Rashlađenu smesu sipajte u mašinu za sladoled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs