DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA: Za samo 10 minuta napravite najkremastiju ledenu poslaticu kao iz najbolje poslastičarnice

Domaći sladoled od višanja pravi se očas posla, a toliko je ukusan da više neće poželeti kupovni.

Recepti
Autor:
DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA: Za samo 10 minuta napravite najkremastiju ledenu poslaticu kao iz najbolje poslastičarnice
Kako se pravi domaći sladoled od višnje?, Foto: printscreen/youtube

Šta će bolje sa vas rashladi tokom toplih letnjih dana nego sladoled! A još ako ima osvežavajući ukus višnje užitaka je zagarantovan. Umesto da kupujete gotov sladoled u prodavnici, napravite domaći koji je daleko ukusniji i ne zadrži dodatne pojačivače ukusa, a ni veštačke arome.

Sastojci:

  • 350 g višanja
  • 300 ml jogurta
  • 250 ml hladnog mleka
  • 250 g šlaga u prahu
  • 100 g šećera
    Sladoled ukrasite po svojoj želji
    Sladoled ukrasite po svojoj želji foto: Printscreem/youtube

Piprema:

Višnje dobro operite i očistite od koštica. U blender stavite višnje, sipajte jogurt i šećer i sve dobro izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Šlag dodajte u hladno mleko, pa mutite mikserom da dobijete čvrst sneg. Pomešajte sa smesom od višanja i još jednom dobro umutite da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu za sladoled preručite u činiju sa poklopcem i stavite u zamrzivač. Posle pola sata izvadite sladoled, malo ga promešajte i vratite nazad u led na još neka 2 sata. Po želji ga servirajte sa svežim višnjama ili prelijte sirupom od ovog voća.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs