RECEPT ZA KREMASTI KOLAČ KOJI SE NE PEČE: Lagan i preukusan, pravi se očas posla, a može odmah da se posluži

Jednostavni recept za kremasti kolač bez pečenja osvojiće vas na prvu, a uživaćete u svakom zalogaju.

Recepti
Autor:
RECEPT ZA KREMASTI KOLAČ KOJI SE NE PEČE: Lagan i preukusan, pravi se očas posla, a može odmah da se posluži
Recept za kremasti kolač bez pečenja, Foto: Printscreen/youtube

Tokom toplih letnjih dana često nemam volju za pripremu koplikovanih poslatica za koje moramo da palimo rernu. Ovaj neverovatno kremasti kolač lako i brzo se pravi, a savršeno je kremast i lagan.

Sastojci:

  • 600 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 100 g mlečne čokolade sa lešnikom
  • 100 g bele mlečne čokolade
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 pakovanje piškota
  • 100 ml mleka
  • 2 kašike džema od jagode/po želji
  • malo lešnika za dekoraciju
    Kolač je savršeno kremast, a ne mora da se peče
    Kolač je savršeno kremast, a ne mora da se peče foto: Printscreen/youtube

Priprema:

Puding razmutite u mleku zajedno sa šećerom, pa sve zajedno kuvajte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Dok je još topao puding podelite u dva jednaka dela. U prvi dodajte crnu čokoladu, a u drugi belu. Dobro izmešajte da se čokolada rastopi. Ostavite da se ohladi, a za to vreme piškote namočite u mleko i poređajte na tacnu ili u kalup. Premažite ih džemom od jagoda. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag. Jedan deo pavlake dodajte u beli fil, pa sve lagano umutite miskerom. Dobijenu smesu premažite preko piškota i stavite na kratko u frižider da se stegne. Za to vreme crni fil takođe umutite sa preostalom pavlakom (manji deo pavlake ostavite za ukrašavanje). Premažite ga ravnomerno preko belog fila, a odozgo stavite slatku pavlaku. Po želji kolač ukrasite sa seckanim lešnicima ili orasima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs