VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira

Zlatna vodeničarska pogača je rastresita i sočna, preukusna. Za njenu izradu potrebno je potruditi se, ali isplati se

Recepti
Autor:
VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
Vodeničarska pogača, Foto: Printscreen/youtube

Pogača od kukuruznog brašna filovana sirom, bolja je od bilo koje domaće pite.

Priprema:

  • 400ml vode
  • 1 jaje
  • 30gr. kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2-3 kašike brašna
  • 1 puna kašika putera, margarin ili mast
  • 350-400gr. kukuruznog brašna
  • 300gr. pšeničnog brašna + 200gr. za posipanje
  • 250gr. putera, matgarina ili masti
  • 200-250gr. sira
  • 2 jaja

Priprema: U toplu vodu dodajte kvasac, jaje, šećer, kašiku putera, 2 kašike pšeničnog brašna. Dodajte kukuruzno brašno pa umesite testo. Dodajte pšenično brašno pa mesite tvrđe testo. Dodajte so i zamesite testo rukama.

Podelite testo na 3 do 4 jufkice i razvijte ih što tanje. Premažite maslacem i ostavite da se odmori. Tako uradite sa svim jufkicama. Jednu jufkicu rastanjite pa stavite u pleh, preko nje izmrvite sir, a onda dodajte drugu jufkicu i tako sve dok ne potrošite materijal. Na vrh stavite sir i 2 umućena jaja pa prelijte prko isečene pogače na vrh. Pecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni Celzijusa. Jedite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs