POGAČA PUNJENA PUTEROM I PAVLAKOM: Veoma je mekana, a ukusnija je od bilo koje iz pekare

Donosimo vam recept za mekanu pogaču punjenu puterom i pavlakom, kojoj nećete moći odoleti.

Recepti
Autor:
POGAČA PUNJENA PUTEROM I PAVLAKOM: Veoma je mekana, a ukusnija je od bilo koje iz pekare
Recept za mekanu pogaču punjenu puterom i pavlakom, Foto: Printscreen Youtube/ Aurora recepti

Mekana pogača sa puterom i pavlakom ima neodoljiv ukus. Idealan je izbor za sve obroke, a deca će je obožavati. Veoma jednostavno se priprema, a izgleda božanstveno.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 8 g suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • 300 ml mleka
  • 200 g pavlake
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g putera
  • žumance za premazivanje
  • mak za posipanje

Priprema:

U posudu staviti mleko, kvasac i šećer pa promešati i ostavitii da odstoji 5 minuta. Nakon toga, dodati jaje, ulje i postepeno uz mešanje dodavati brašno. Sipati so i mesiti testo. Testo ostaviti da naraste, oko 15 minuta. Podeliti testo na 4 dela i oblikovati u lopte. Uzeti prvu loptu i razvući je oklagijom, a zatim premazati puterom i skloniti sa strane. Razvući drugu loptu i staviti je preko prve, a zatim premazati pavlakom u debljem sloju. Razvzći i treću loptu, pa staviti preko već složenih i razvučenih, pa premazati puterom. Zatim razvući čretvrtu, poslednju loptu i staviti preko ostalih i lepo je spojiti sa prvim slojem, da bi se zatvorio fil.

Staviti pogaču u tepsiju, a zatim nožem formirati zvezdu (ne pritiskati nožem skroz do kraja). Pogaču premazati žumancetom i posuti makom. Staviti da se peče na 200 stepeni, oko 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs