PORODILA SE U KUĆI BEZ DOKTORA, A NJENA BEBA ODRASTA KAO VEGAN: Deca retko nose obuću, a planira da ih školuje kod kuće

Kejtlinina snažna želja da svoju decu odgaja drugačije od sopstvenog vaspitanja dovela ju je da usvoji holistički pristup roditeljstva.

Vaše dete & vi
Autor:
PORODILA SE U KUĆI BEZ DOKTORA, A NJENA BEBA ODRASTA KAO VEGAN: Deca retko nose obuću, a planira da ih školuje kod kuće
Žena se porodila u kući bez doktora a bebu hrani isključivo veganski, Foto: Printscreen/instagram

Nekonvencionalno roditeljstvo znači raditi stvari drugačije od onoga što većina ljudi misli da je normalno.

Zanimljivo je videti kako ovi različiti pristupi mogu da izazovu čuđenje kod uobičajenog načina roditeljstva. Kada pogledamo sve izbore koje roditelji donose, vidimo širok spektar mogućnosti oblikovanih njihovim sopstvenim uverenjima, iskustvima i željom da kreiraju svoj poseban način vaspitanja dece.

Upoznajte Kejtlin Grin (23), majku dvoje dece, iz Misurija koja veruje u nekonvencionalne roditeljske prakse. Kejtlinina snažna želja da svoju decu odgaja drugačije od sopstvenog vaspitanja dovela ju je da usvoji holistički pristup roditeljstva.

Uprkos tome što se suočava sa kritikama i protivljenjem, Kejtlin ostaje nepokolebljiva u svojim izborima. Ona razume da pojedinci koji ne odobravaju njen način ne uspevaju da shvate njenu perspektivu i ostaju nesigurni po pitanju njenih odluka.

Kejtlinno putovanje u majčinstvo počelo je sa uzbuđenjem dok su ona i njen 31-godišnji muž Džesi počeli da grade sopstvenu porodicu. Odrastajući kao najstarija od osmoro braće i sestara, oduvek je bila uključena u obaveze nege, učvršćujući svoju želju da i sama postane majka.

Nezadovoljna sopstvenim vaspitanjem, Kejtlin je željno prihvatila priliku da svojoj deci obezbedi bolju budućnost. Preispitala je svoje želje i vrednosti i od početka trudnoće jasno stavila do znanja da neće slediti tradicionalni put.

Kejtlin se odlučila za prirodan porođaj bez prenatalne nege, i, uprkos početnom angažovanju babice, ona i njen muž su odlučili da porođaj sami obave u svojoj kući. Njen pristup je uključivao minimalnu medicinsku intervenciju, oslanjajući se na svoje zdravlje i intuiciju da otkrije potencijalne probleme u trudnoći.

Kada se porodila prvih 6 meseci spavali su zajedno sa bebom u istom krevetu, želeći da na taj način njihovo dete oseti privrženo roditeljstvo. Takođe, njena deca odrastaju na veganskoj ishrani.

Kejtlin preuzima punu odgovornost za pripremu obroka za svoju decu, praveći domaća jela kao što su hleb sa avokadom, ovsena kaša, mafini, hleb od banane, testenina od smeđeg pirinča, kari, pirinač i pasulj, a sve ovo priprema od potpuno organskih proizvoda.

Pored svog jedinstvenog pristupa ishrani, Kejtlin i njena porodica prihvataju "bosonog" način života kad god je to moguće. Oni srećno lutaju bosi po parkovima i prodavnicama, osim kada su u nekoj od njih previše hladi podovi. Ovaj izbor odražava njihovu želju za prirodnim načinom života i povezivanje sa prirodom.

Kejtlinine nekonvencionalne metode roditeljstva privukle su značajnu pažnju. Dok kritičari njenu praksu nazivaju nenormalnom, Kejtlin ostaje odlučna u svojim uverenjima i čini sve za dobrobit svoje dece.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs